AKTUALNO / VIJESTI

RUPA BEZ DNA?

Kuću u Šimunićevoj 7 Karlovačka županija u Jelićevo vrijeme kupila za 800 tisuća kuna, od obnove ni "O", Golubić (Možemo): Je li to bačen novac?

Kuću u Šimunićevoj 7 Karlovačka županija u Jelićevo vrijeme kupila za 800 tisuća kuna, od obnove ni

Županica Martina Furdek Hajdin je na aktualno pitanje komentirala tek kako za zgradu u Šimunićevoj 7 nisu odobrena sredstva za obnovu od potresa iz Fonda solidarnosti

Trebao je to biti potez koji bi "spasio" ŽUC-ove službe od stalnog migriranja u Karlovac, kako je svojevremeno pojasnio ravnatelj Darko Bebić. Riječ je, dakako, o kupnji zgrade u Šimunićevoj 7 u Zvijezdi, na koju je podsjetio na zadnjoj sjednici Županijske skupštine vijećnik Dubravko Golubić (Možemo!). Rekao je da je kupoprodaja izvršena na prijedlog bivšeg župana Damira Jelića 2019. godine, a Županiju je koštala 789 tisuća kuna.

- Tijekom potresa u Zagrebu i Petrinji zgrada je oštećena i dobila je crvenu naljepnicu kao neupotrebljiva. Od kupnje zgrade do danas je prošlo tri godine a ništa se nije desilo sa zgradom. Stoji napuštena, u vrlo lošem stanju. U proračunu za 2023. nisam primijetio stavku o ovoj zgradi iako u proračunu ima dosta stavaka o zgradama koje se obnavljaju od potresa. Kakvi su vaši planovi s ovom zgradom? Je li Karlovačka županija bacila 789 tisuća kuna za Šimunućevu 7 i 400 tisuća kuna za kuću u Riječkoj 68 b, pitao je Golubić županicu Furdek Hajdin. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, pitanje kuće u Riječkoj, Golubić je postavio i na prošloj sjednici Županijske skupštine. Iz ŽUC-a mu je stigao odgovor u kojem stoji kako je Županijska uprava za ceste u svojstvu najmodavca sklopila Ugovor o najmu nekretnine s Amidom Šalkovic kao najmoprimcem, dana 16. srpnja 2019.godine.

- Ugovorom se najmoprimac obvezao najmodavcu za uporabu predmetne nekretnine plaćati najamninu u neto iznosu od 450 kuna mjesečno, stoji u odgovoru ravnatelja Darka Bebića.

Županica Martina Furdek Hajdin je na aktualno pitanje komentirala tek kako za zgradu u Šimunićevoj 7 nisu odobrena sredstva za obnovu od potresa iz Fonda solidarnosti jer je riječ o zgradi stambeno poslovne namjene i po osnovi Ministarstva kulture nije mogla biti prihvaćena.

Golubić je ponovio pitanje.

- Vi meni zapravo niste odgovorili na pitanje. Kakvi su vaši planovi sa zgradom i je li 1,1 milijuna kuna bačeno to mi niste odgovorili.  

Županica više nije imala šta reći o ovoj temi.

Izdvojeno


Reci što misliš!