AKTUALNO / VIJESTI

PROMETNA INFRASTRUKTURA

Sve izvjesnija gradnja treće trake autoceste i to do Bosiljeva! Prilika da se izgrade i novi čvorovi za priključak na autocestu?

Sve izvjesnija gradnja treće trake autoceste i to do Bosiljeva! Prilika da se izgrade i novi čvorovi za priključak na autocestu?

Kod projektiranja treće trake bit će dana i mogućnost da se od Zagreba do Bosiljeva preispita izgradnja novih čvorova koji će direktno s autocestom spojiti naselja u Karlovačkoj županiji

Izgradnja treće trake na autocesti Rijeka - Zagreb, i to na dionici od Zagreba do Bosiljeva sve je izglednija. Hrvatske autoceste započet će javnu nabavu za projektiranje, a prema riječima županice Martina Furdek Hajdin velike zahvale tome idu županijskom vijećniku Dragutinu Belaviću (HSLS). 

Naime, netom održani sastanak s Upravom Hrvatskih autocesta odrađen je upravo na inicijativu i uzastopna pitanja vijećnika Belavića, kazala je županica. Sve informacije iz prve ruke, Belavić je samoinicijativno podijelio županijskim vijećnicima na sjednici Županijske skupštine održanoj u četvrtak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pa smo tako mogli saznati da će projektiranja treće trake biti dana i mogućnost da se u tom razmaku od Zagreba do Bosiljeva preispita izgradnja novih čvorova koji će direktno s autocestom spojiti naselja u Karlovačkoj županiji. Koliko je to izvjesno treba tek vidjeti, s obzidom da Duga Resa, svojevrsno slijepo crijevo što se tiče autoceste već desetljeće čeka samo pristupnu cestu do Čvora Novigrad. Kako stvari stvoje, građevinska dozvola u ovoj fazi izvodila bi se do dionice Karlovac, a lokacijska dozvola do lokacije Bosiljevo. 

Osim čvora Stative i Selce koji su već sada dio rješenja, županica Furdek Hajdin pozvala je sve vijećnike da aktivno sudjeluju kroz javnu raspravu te da se razrade idejna rješenja i za druge izlaze iz autoceste. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!