AKTUALNO / VIJESTI

NOVI IZGLED

Zgrada Tiskare Pečarić-Radočaj iz 60-ih godina prošlog stoljeća zasjala u novom ruhu

Zgrada Tiskare Pečarić-Radočaj iz 60-ih godina prošlog stoljeća zasjala u novom ruhu

Tiskara Pečarić – Radočaj koja ove godine obilježava 30 godina djelovanja u Karlovcu, zadnjih 27 godina na adresi Tuškanova 10, te je tim povodom nedavno obnovila fasadu zgrade, a na fasadi je ispisano ime tvrtke što zgradu ističe i daje poseban štih.

Nekonvencionalni, koloristički razigrani eksterijer zgrade te duhovite asimetrične dekorativne elemente opreme interijera osmislio je karlovački kipar Željko Mareković nadahnut opusom svestranog austrijskog arhitekta i slikara Hundertwassera, a natpis je ispisao poznati karlovački pismoslikar i aranžer Vladimir Latković.

- Zgrada u Tuškanovoj ulici izgrađena je 60-ih godina prošlog stoljeća, zabilježena kao 'Tvornica popluna'. Nešto kasnije postaje dio tvornice 'Velebit' - tvornica trikotaže i popluna koji je 1948. nastao integracijom 'Karlovačke pletione' i 'Tvornice popluna'  te zapošljavala 250 radnika i radnica. 'Velebit' je 80-ih izgradio vlastitu zgradu, a 90-ih godina je otišao u stečaj. Godine 1995. Tiskara Pečarić-Radočaj kupuje zgradu i seli proizvodnju s Jamadola u Tuškanovu ulicu gdje i danas radi – objašnjava Ivana Prahović, direktorica Tiskare Pećarić-Radočaj. 
 
Spomenimo još i to da Tiskara Pečarić-Radočaj danas zapošljava 20 visokoškolovanih grafičara, inženjera, ekonomista, dizajnera i fotografa. Specijalizirana je za izradu svih grafičkih proizvoda – od marketinškog pristupa, vrhunske fotografije, grafičkog oblikovanja i pripreme, tiska i uveza, kao i za doradu visokovalitetnog propagandnog materijala svih vrsta. Ovih dana najviše narudžbi raznih tvrtki imaju za zidne trodjelne i stolne kalendara s dotiskom. 

Izdvojeno


Reci što misliš!