AKTUALNO / VIJESTI

SVAKA ČAST

Novi poslovni uspjeh mladog poduzetnika iz Karlovca! CircuitMess Alberta Gajšaka dobio ugovor s Walmartom, njegov set prodavat će se diljem SAD-a

Novi poslovni uspjeh mladog poduzetnika iz Karlovca! CircuitMess Alberta Gajšaka dobio ugovor s Walmartom, njegov set prodavat će se diljem SAD-a
Luka Stanzl/PIXSELL

Surađivati s jedim od najvećih trgovačkih lanaca na svijetu nije lako ako si hrvatska tvrtka.

Mladi karlovački poduzetnik s adresom u Zagrebu Albert Gajšak bilježi nove poslovne uspjehe, a najnoviji je taj da će proizvodi njegovog CircuitMessa naći u trgovinama američkog megatrgovačkog lanca Walmarta, odnosno njegovoj podružnici Sam’s Club. Kako piše Netokracija, Amerikanci su prepoznali kvalitetu edukacijskog seta Chatter 2.0 te naručili primjeraka u vrijednosti od milijun i 325 tisuća dolara.

CircuitMess Chatter 2.0 je “uradi-sam” edukativni set za bežičnu digitalnu komunikaciju koji funkcionira po principu walkie-talkieja te uči o elektronici i programiranju. Bit će dostupan kupcima u svih 589 Sam’s Club trgovina diljem SAD-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo je što je Walmart pristupio CircuitMessu, nakon što su vidjeli drugu Kickstarter kampanju za MAKERphone iz 2019. godine. Kako je u priopćenju rekao predstavnik Sam’s Cluba, Cole Powell, pri odabiru asortimana za njihove dućane uvijek se vode time da pronađu one artikle koji su inovativni i nude iznimnu vrijednost za kupce.

Vrijednost ovog seta je u tome što djeci pomaže da urone u svijet STEM-a i telekomunikacija te nauče vrijedne vještine koje će im pomoći da se pripreme za poslove budućnosti.

Iako je prvotni plan bio da će svoje proizvode staviti u Walmartove poslovnice još 2020. godine, pandemija je poremetila planove, a Albert Gajšak ističe kako im je trebalo dvije godine da se vrate u igru i doista realiziraju suradnju. Objašnjava i kako su tekli pregovori.

Interesantno je da pregovori nisu trajalo toliko dugo; najveća barijera koju smo trebali probiti je “set up” svega što je potrebno za suradnju s Walmartom.

Surađivati s jedim od najvećih trgovačkih lanaca na svijetu nije lako ako si hrvatska tvrtka.

CircuitMess je naišao na više problema u procesu. Primjerice, Walmart je od njih zahtijevao policu osiguranja od 2 milijuna dolara, a nitko nije htio osigurati hrvatsku tvrtku za područje SAD-a. S druge strane, nije bilo jednostavno napraviti uvoz u SAD i dobiti potrebne certifikate s hrvatskom tvrtkom, piše Netokracija. 

Gajšak napominje da su zbog toga otvorili podružnicu u SAD-u kako bismo mogli surađivati bolje i brže na američkom tržištu.

Vrijeme plasiranja proizvoda u dućane nije slučajno, otkriva Gajšak. Od početka se planiralo da će se proizvodi testirati u Walmartovim dućanima u božićnom periodu. Zbog toga će se u svim poslovnicama Walmartovog Sam’s Cluba naći po 30 proizvoda u sklopu testne narudžbe. Proizvod koji smo pustili u prodaju je novi uređaj ekskluzivan za njihove poslovnice, a cijene smo odredili iz razgovora s njima – $99 je cijena po kojoj obično božićne igračke lete s Walmartovih polica, piše Netokracija.

Više pročitajte ovdje... 

Izdvojeno


Reci što misliš!