AKTUALNO / VIJESTI

USPJEŠAN PROJEKT

Kinoklub Karlovac predstavio rezultate uspješnog filmsko-ekološkog projekta "FilmEK" održanog u Plaškom

Kinoklub Karlovac predstavio rezultate uspješnog filmsko-ekološkog projekta

U Društvenom centru „Prostorija“ održana je završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati te prikazan video rad nastao u sklopu projekta FilmEk, punog naziva "FilmEk -  filmski ekokamp za doprinos razvoju publike u Karlovačkoj županiji"

Središnji dio projekta bio je trodnevni ekokamp u organizaciji Kinokluba Karlovac, u partnerstvu s Općinom Plaški i Izviđačkim odredom "Spider" Duga Resa, održan u kolovozu u Plaškom. Tijekom kampa djeca i mladi iz Duge Rese i Plaškog te čak i Splita prošla su uvod u filmsku umjetnost i Radionicu snimanja i montaže pod vodstvom Rudolfa Ravbara. Paralelno je održana i radionica podcasta pod vodstvom Tamare Perković. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom boravka u Plaškom, polaznici su izrađivali ljudski sunčani sat, prema nacrtu Slavena Ličine te su mobitelima bilježili cijeli proces. Tako je i nastao video pod nazivom „Sunčani sat“ kojega je moguće pogledati na poveznici vimeo.com/761460490.

Tijekom održavanja projekta, u Kinu Plaški održane su i projekcije dugometražnih filmova SpaceBoy i Vuk i lav te projekcije videa „Sunčani sat“, a u Karlovcu je održana javna rasprava o važnosti filmske umjetnosti, metodama razvoja publike, sinergiji obrazovanja i umjetnosti, o kulturi kao modelu rada sa ranjivim skupinama: "O čemu mi to zapravo pričamo?".

Projekt su ispred Kinokluba Karlovac predstavili Ksenija Sanković i Hrvoje Žibrat, a za istaknuti je da je FilmEk jedan od svega 13 filmskih programa u Hrvatskoj podržanih od Ministarstva kulture i medijaod. Projektom je na zanimljiv način ostvaren spoj ekologije i filma, a organizatori zahvaljuju partnerima i svim sudionicima na uključenju u FilmEk te pozivaju sve zainteresirane da i sami dođu provjeriti vrijeme pomoću ljudskog sunčanog sata, koji je napravljen ispred Osnovne škole Plaški.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!