AKTUALNO / VIJESTI

VELIKO PRIZNANJE

Marijani Blažić s Veleučilišta državna nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti u području biotehničkih znanosti

Marijani Blažić s Veleučilišta državna nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti u području biotehničkih znanosti

Djelatnica Veleučilišta u Karlovcu, doc. dr. sc. Marijana Blažić, ovogodišnja je dobitnica državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti u području biotehničkih znanosti u 2021. godini.

Republika Hrvatska svake godine dodjeljuje državne nagrade za znanost osobama koje su postigle važna dostignuća u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada, a one se dodjeljuju znanstvenicima, istraživačima i znanstvenim novacima. Prema rezultatima Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost, među ovogodišnjim dobitnicima je i Marijana Blažić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na prijamu kod županice, bili su dekan Veleučilišta u Karlovcu Ivan Štedul i Marijana Blažić, koja je županici predstavila svoj rad i sudjelovanje u brojnim projektima. 

Doc. dr. sc. Marijana Blažić zaposlena je na Veleučilištu od 2007. godine gdje je posljednjih 9 godina obnašala funkciju pročelnice Odjela prehrambene tehnologije. Tijekom svog rada na Veleučilištu u Karlovcu, osim nastavne djelatnosti njezin je rad vidljiv kroz znanstvenu djelatnost kao i brojne međunarodne aktivnosti.

Tijekom 2021. napisala je poglavlje u znanstveno-stručnoj knjizi „Neke od mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – knjiga 3” te je bila članica znanstvenog odbora 13. međunarodnoga znanstveno-stručnog skupa „Hranom do zdravlja”. Također, tijekom 2021. provodila je nekoliko projekata: „Atrij znanja”, financiran iz Europskoga fonda za regionalni razvoj, kojim su poboljšani kapaciteti za istraživanje, razvoj i inovacije Veleučilišta u Karlovcu, projekt „Modifikacija procesa zrenja sira i razvoj proizvoda na bazi sirutke – SIRENA” i Erasmus+ K2 projekt „MILK-ed”. Tijekom 2021. godine u dnevnom tisku je napisala više članka o odabranim mliječnim proizvodima u svrhu njihove popularizacije te sudjelovala u nekoliko radijskih i TV-emisija gdje je govorila o svojim projektima.

Dekan Ivan Štedul naglasio je kako je Marijana Blažić prva dobitnica državne nagrade na Veleučilištu te je time izrazio i zadovoljstvo ovakvim postignućem i potporu u budućem radu.

Županica Martina Furdek Hajdin izrazila je ponos na dobivenoj nagradi i naglasila kako se iza svake nagrade krije veliki rad, trud i odricanje. Čestitala je na dobivenoj nagradi uz poklon kao znak pažnje i izrazila zadovoljstvo što imamo ovako kvalitetne ljude koji kroz svoj rad promoviraju i Karlovačku županiju i Veleučilište.

Izdvojeno


Reci što misliš!