AKTUALNO / VIJESTI

NOVI PROJEKT

U svibnju "Klasika na vodi – Slunj 2023", ravnateljica Glazbene škole Snježana Mrljak: Želja nam je ovaj projekt pretvoriti u festival

U svibnju

Riječ o "inovativnom turističkom proizvodu u funkciji održivog razvoja turizma koji prati nove trendove"

Glazbena škola Karlovac, Srednja škola Slunj i Srednja škola Duga Resa s Karlovačkom županijom, Gradom Slunjom, Slatkovodnim akvarijem i muzejom rijeka "Aquatika", Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Karlovačke županije "Natura viva", Osnovnom školom Slunj, Turističkom zajednicom Slunja i Udrugom za unapređenje kvalitete života "Karika" kao pridruženim partnerima provodi projekt "Klasika na vodi – Slunj 2023." kojega financira Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske s 80.000 kuna, što je najviši iznos financiranja ostvariv po raspisanom natječaju. 

- Dosadašnji projekti su bili vezani za neke naše programe koje smo provodili na različitim lokacijama, a Slunj je naša nova, dobro tlo i bazen za naše učenike. Sve je vezano za promociju turizma u Slunju, našeg zanimanja i svih uključenih. Želja nam je ovaj projekt pretvoriti u festival, rekla je u utorak ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodala je da se promoviraju zanimanja glazbenika-instrumentalista, glazbenika-teoretičara, medijskog tehničara, grafičkog dizajnera, računalnog tehničara i modnog tehničara i da je riječ o "inovativnom turističkom proizvodu u funkciji održivog razvoja turizma koji prati nove trendove". 

- Specifični ciljevi su razvijanje poduzetničkog duha kod učenika, doprinos mladih u rješavanju najvažnijih izazova hrvatskog turizma, razvijanje timskog rada, povezivanje obrazovnih institucija, razvijanje projektnog načina razmišljanja, postizanje radne svijesti kod učenika, međusektorsko gospodarsko povezivanje kroz obrazovni proces i motiviranje mladih za rad u turizmu, objasnila je Mrljak i dodala:

- Srednja škola Slunj je pokrenula akciju na vozilima budućnosti u partnerstvu s Gradom Slunjom i već rade automobile i romobile na struju, Srednja škola Duga Resa će raditi video i foto praćenje programa, modni tehničari suvenire od recikliranih materijala, a grafički dizajneri su zaduženi za vizualni identitet projekta. 

Najavila je da će 3. svibnja na pet slunjskih lokacija biti održani koncerti učenika Glazbene škole Karlovac na udaraljkama, klaviru, violini, gitari i harmonici.

- Srednja škola Slunj je pokrenula akciju na vozilima budućnosti u partnerstvu s Gradom Slunjom i već rade automobile i romobile na struju. Srednja škola Duga Resa će raditi video i foto praćenje programa, a modni tehničari suvenire od recikliranih materijala, a grafički dizajneri su zaduženi za vizualni identitet projekta, nastavila je Mrljak, izrazila nadu da će se isto provoditi i sljedeće godine te, između ostaloga, otvorila mogućnost razvijanja izbornog strukovnog predmeta "Kulturni turizam". 

Izdvojeno


Reci što misliš!