AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

I dalje oblačno, tmurno, a ponegdje i s maglom - u narednim danima opet stižu snježne oborine

I dalje oblačno, tmurno, a ponegdje i s maglom - u narednim danima opet stižu snježne oborine
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na kopnu se nastavljaju oblačne prilike, ali od nedjelje stiže razvedravanje. Na moru temperatura niža, a moguć je i jutarnji mraz

Sa sjevera kontinenta se pruža anticiklona, a u njoj se veći dio europskog kopna nalazi u niskim slojevitim oblacima, kao i naše kopnene krajeve. No, nije nam sasvim stabilno jer se u Sredozemlju i dalje nalazi vrtlog vlažnog i nestabilnog.

SRIJEDA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti ostaje oblačno, tmurno, ponegdje po kotlinama i s maglom, ali tek vrlo rijetko uz slabu kišu ili rosulju. U Gorskom kotaru i Lici zato izgledniji i nešto češći u početku snijeg. Na moru barem djelomice sunčano, osobito u Dalmaciji, dok samo koja kap kiše nošena umjerenom i jakom burom može pasti mjestimice na širem riječkom području.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje dosta oblaka, no uglavnom bez oborina, tek povremeno možda malo kiše oko Korduna i Banovine. Vjetar slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni, a temperatura između 3 i 5 °C.

I istoku slično. Oblačno, tek nakratko oko zapadnih predjela Posavine uz slabu kišu, oko slavonskog gorja pomiješanu i s kojom snježnom pahuljom. Vjetar slab, a ostaje podjednako hladno.

U Dalmaciji pretežno sunčano po slaboj do umjereno, ponegdje tek pojačanoj buri. No, do kraja dana porast naoblake s juga, ali bez oborina. Temperatura oko 12 °C, malo niže u zaobalju.

Na sjevernom Jadranu promjenjiva naoblaka, osobito oko Velebita, no bit će suho i vjetrovito, time i malo hladnije. Puhat će jaka, mjestimice na udare olujna bura. Zato u gorju ostaje oblačno, tmurno, ali samo uz slab snijeg, uglavnom na području Gorskog kotara.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavljaju se oblačne prilike, opet uz nešto izglednije, ali samo slabe oborine, osobito u višim predjelima. U početku još ponegdje u nizinama susnježica, zatim uz niže temperature i sjeveroistočnjak većinom snijeg, ali ne u nekim značajnijim količinama. Snježni pokrivač povisit će se samo u gorju. Od nedjelje smirivanje i razvedravanje, ali uz osjetno hladnija jutra.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu tek koji izolirani pljusak moguć je u četvrtak na jugu, no ubrzo će i tu mogućnost otpuhati nova izraženija epizoda jake i olujne bure duž cijele obale. Pod Velebitom i Biokovom u petak su mogući i orkanski udari. Temperatura postupno niža, osobito jutarnja, a u nedjelju nakon vedrije noći i gdje bura popusti moguć je jutarnji mraz, ponegdje i uz samo more.

Izdvojeno


Reci što misliš!