AKTUALNO / VIJESTI

PRIZNAO IH UNESCO

Karlovački i hrvatski sokolari na primanju kod ministrice poljoprivrede! Jedna od tema i mogućnosti turističke valorizacije sokolarstva

Karlovački i hrvatski sokolari na primanju kod ministrice poljoprivrede! Jedna od tema i mogućnosti turističke valorizacije sokolarstva

Po riječima Viktora Šegrta, sokolarski turizam u Hrvatskoj ima dobru perspektivu, a i sada djeluje kroz očuvanje tradicije sokolarstva i prijenos tradicije među nacijama.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković primila je danas na radni sastanak predstavnike Hrvatskog sokolarskog kluba koji je osnovan u Karlovcu i iz njega djeluje pa s pravom možemo reći da je Karlovac "glavni sokolarski grad".

 Hrvatski sokolari pozvani su da pomognu u pripremi aplikacije hrvatskog sokolarstva za UNESCO listu, pa su tema sastanka bila pitanja konkretnog značaja za unaprijeđenje sokolarstva za strane sokolare koji dolaze sokolariti u Hrvatsku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po riječima jednog od čelnika najvećeg nacionalnog sokolarskog kluba Kluba Viktora Šegrta, sokolarski turizam u Hrvatskoj ima dobru perspektivu, a i sada djeluje kroz očuvanje tradicije sokolarstva i prijenos tradicije među nacijama.

- Upravo je u Karlovcu pred više od 15 godina došla i prva sokolarska ekipa uz Velike Britanije koja i danas želi dolaziti i uživati u sokolarstvu ali i popratnim aktivnostima od ljeta do kraja zime.  Druga tema je bio prijedlog kako unaprijediti fondove sitne divljači koje su ključne za sokolarstvo te kako da sokolari lakše prakticiraju sokolarstvo na terenu, kaže nam Šegrt.

Ministrica Vučković je dala punu podršku hrvatskim sokolarima a upravo je njezin resor i nadležan za polaganje sokolarskih ispita koji je napravljen po uzoru na američki model, što se pokazao kao najbolji model. Rezultat toga je upis na UNESCO listi. Na kraju sastanka ministrica je dobila na poklon DVD Osnove sokolarenja i dala je veliku podršku da hrvatski sokolari kroz svoj rad prakticiraju hrvatsku nematerijalnu kulturnu baštinu.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!