AKTUALNO / VIJESTI

NOVE LOKACIJE

Noć muzeja i u Stativama te na Borlinu - ukupno se održava na 12 lokacija u Karlovačkoj županiji

Noć muzeja i u Stativama te na Borlinu - ukupno se održava na 12 lokacija u Karlovačkoj županiji

Uz već naveden bogat program na 10 lokacija u Karlovačkoj županiji koji možete pronaći OVDJE, stigle su nam vijesti o još dvije lokacije u Karlovcu i okolici na kojima je pripremljen program za ovogodišnju Noć muzeja, koja se održava u petak, 27. siječnja.

Tako će u Noći muzeja od 19 do 22 svi moći posjetiti mali muzejski prostor vodoopskrbe na prvom karlovačkom vodocrpilištu na Borlinu. Posjetitelji mogu saznati tko je zaslužan za izgradnju modernog vodovoda, kakve veze imaju franjevci sa vodovodnim cijevima, kako se nekad provodila analiza vode, a kako to izgleda danas, kako su izgledale prve cijevi i alat koji se koristio te brojne druge detalje i zanimljivosti iz povijesti vodoopskrbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Noć muzeja obilježit će i KUD Stative. Program se odvija od 18 do 23 sata u Područnoj školi Donje Stative, a uz razgledavanje stalnog postava etno zbirke posjetitelji će moći razgledati izložbu tabletića te izložbu fotografija starih kuća u Stativama. Održat će se i predstavljanje knjige "Iskre s ognjišta" dr. Ivice Lucijanića.

Izdvojeno


Reci što misliš!