AKTUALNO / VIJESTI

kultura

Predstavljen mjesečni program: U veljači "Zorin dom" u znaku ljubavi, ali i – rata

Predstavljen mjesečni program: U veljači
foto Marin Bakić

Već u srijedu nastupa Karlovački klavirski trio

U veljači u Gradskom kazalištu "Zorin dom" igrat će se predstave, održavati koncerti i postavljati izložbe, a uglavnom u znaku ljubavi jer je u tom mjesecu Valentinovo, pa i ravnateljica te karlovačke ustanove u kulturi Irena Božičević kaže da je to mjesec ljubavi i ljubavne glazbe.

U srijedu nastupa Karlovački klavirski trio kojega čine Marijana Pajić na klaviru, Petromila Jakas na violini i Vanda Jakšeković na violončelu, a pridružit će im se Marko Zavišić na klarinetu. "Sviramo prvenstveno komornu glazbu. Obuhvaćamo razdoblja od bečke klasike i njemačkog romantizma do suvremenih hrvatskih autora i autorica", kaže M. Pajić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nedjelju 12. veljače u 20 sati se održava koncert "Romance o ljubavi" u izvođenju sopranistica Danijele Pintarić i Lucije Jelušić Šimatović, te tenora Dražena Bratulića i baritona Ivana Šimatovića, dok će klavirsku pratnju osigurati Darko Domitrović. "Naći će se na repertoaru najljepši evergrini, brojeve iz mjuzikala i dijelove opereta", najavljuje Šimatović.

Ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak najavljuje pak deveti koncert nastavnika puhačkih instrumenata "Francuski poljubac" koji će se održati 14. veljače u 19 sati u "Zorin domu" s udaraljkašom i dvije pijanistice kao gostima, a S. Mrljak kaže da je program raznovrstan.

"Već ovu subotu nam dolazi predstava 'Najbolji prijatelji' s Giuliom Settimom i Peđom Gvozdićem u kazalište. U nedjelju 12. veljače je lutkarska predstava 'BZZ-BZZ!', a 25. 2. u 11 sati 'Divljeg zapada zov'. Igrat će i 'Maca Papučarica', 'Bez trećega', ugošćujemo i Lidrano, a 11. i 12. se održava sajam vjenčanja", ističe iz programa za veljaču I. Božičević.

Na godišnjicu ruske agresije na Ukrajinu otvara se u "Zorin domu" izložba brigadira Dubravka Halovanića koja uspoređuje rat protiv Hrvatske s aktualnim, a poseban program će izvesti Ukrajinci koji žive u Karlovcu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!