AKTUALNO / VIJESTI

DAN CRVENIH HALJINA

Prvi petak u veljači nosim crveno! Međunarodnoj kampanji podizanju svijesti o opasnosti moždanog udara pridružila se i Karlovačka županija

Prvi petak u veljači nosim crveno! Međunarodnoj kampanji podizanju svijesti o opasnosti moždanog udara pridružila se i Karlovačka županija

Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja

Dan crvenih haljina je međunarodna kampanja posvećena upravo prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti s ciljem osvješćivanja specifičnosti i značaja moždanog udara u žena.

Ova međunarodna kampanja u Hrvatskoj se provodi od 2019. godine i radi poticanja zdravstvenih stručnjaka da usmjere pozornost na srčani i moždani udar u žena zbog njihovih razlika u odnosu prema muškarcima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

Kao i svake godine podršku kampanju pružila je i Karlovačka županija, a u znak podrške svim ženama koje su preboljele moždani udar,  crveno danas nose i županica Martina Furdek-Hajdin, zamjenica Vesna Hajsan-Dolinar i ostali djelatnici Karlovačke županije.

Također, u organizaciji UO za hrvatske branitelje i zdravstvo, danas se u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu  u 18 sati, održava predavanje na temu podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena. Predavanje će održati voditeljica Odjela za neurologiju Opće bolnice Karlovac Emilija Erdeljac. 

Izdvojeno


Reci što misliš!