AKTUALNO / VIJESTI

ZDRAVSTVENJACI NA NOGAMA

Prosvjed pred ministarstvom: 'Uništavamo zdravstvo tjeranjem zdravstvenih radnika u inozemstvo'

Prosvjed pred ministarstvom: 'Uništavamo zdravstvo tjeranjem zdravstvenih radnika u inozemstvo'
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Upozorili su da mjesecima pokušavaju pokrenuti pregovore za novi kolektivni ugovor, a da problemi starog nisu riješeni, da je najavljena reforma zdravstva, a da se pacijenti sve više žale

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi prosvjedovali su u petak ispred Ministarstva zdravstva i upozorili da mjesecima pokušavaju pokrenuti pregovore za novi kolektivni ugovor.

Prosvjed su nazvali "Šutnja administracije" te napominju da mjesecima pokušavali pokrenuti pregovore za novi kolektivni ugovor, a da problemi iz starog nisu riješeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nebrojeno smo puta tražili hitno rješavanje Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u djelatnosti zdravstva te radili na izmjenama važećih zakona u djelatnosti zdravstva. Gomilaju se sudski troškovi koji dodatno opterećuju zdravstvo", navode u svom priopćenju.

Nastavljaju da ih Ministarstvo zdravstva ignorira, a da se dokumenti donose jednostrano bez dijaloga sa sindikatima te da ih se time stavlja pred gotov čin.

"Zbog navedenih problema i nedostatka medicinskih sestara prijeti nam dodatno urušavanje sustava, a nitko ne snosi odgovornost! Tko će snositi krivnju dodatne devastacije zdravstvenog sustava?", pitali su u svom priopćenju.

Zaključuju i da je najavljena reforma zdravstva, a da se pacijenti sve više žale, a da su radnici očajni u uvjetima rada i nepoštivanju prava iz kolektivnog ugovora.

Pred ministarstvom se okupilo 30-ak prosvjednika koji su nosili transparente s natpisima: "Uništavamo zdravstvo tjeranjem zdravstvenih radnika u inozemstvo"; "Koliko vlada štedi na zdravstvenim radnicima", "Vaše zdravlje je u našim rukama".

Izdvojeno


Reci što misliš!