AKTUALNO / VIJESTI

AKCIJA HND-A

"Oprostite što smetam, ne mogu disati"! U nedjelju u Zagrebu prosvjedna šetnja za novinara Vladimira Matijanića, pridružite se

Ovo nije prosvjed protiv radnica i radnika u zdravstvu, oni su jednako tako žrtve sustava koji ne funkcionira. I sve manje ih ostaje raditi u Hrvatskoj.

Šest mjeseci nakon tragične smrti kolege novinara Vladimira Matijanića, u nedjelju, 5. veljače, Hrvatsko novinarsko društvo organizira prosvjed "Oprostite što smetam, ne mogu disati", kako bi se upozorilo da se neće prešutjeti zataškavanje okolnosti u kojima je Matijanić umro. Okupljanje počinje u 12 sati ispred Novinarskog doma (Perkovčeva 2, Zagreb).  

-Nakon što se okupimo u 13 sati, kreće prosvjedna šetnja od Novinarskog doma, preko Trga Republike Hrvatske, Frankopanskom do Ilice, Ilicom do Trga bana J. Jelačića, Zakmardijevim stubama do Gornjega grada na Markov trg, stoji u obavijesti o Prosvjedu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Markovu trgu će govoriti Andrea Topić, novinarka i životna partnerica Vladimira Matijanića, potpredsjednica Ogranka HND-a Splitsko-dalmatinske županije Gabrijela Radanović, novinar Indexa Ilko Ćimić, potpredsjednik HND-a Branko Mijić i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

HND i ovom akcijom ustraje na zahtjevima postavljenima u peticiji koju je potpisalo gotovo 5.000 građana u kojima se traži da novo, nezavisno povjerenstvo provede izvide i utvrdi postoje li propusti u liječenju kolege Matijanića te da ministar zdravstva Vili Beroš, koji u propustima sustava kojim upravlja ne vidi ništa sporno – odstupi s te odgovorne funkcije.

Tijekom proteklih dana Hrvatsko novinarsko društvo je na svojoj facebook stranici objavljivalo kratke vide u kojima kolege i prijatelji Vladimira Matijanića govore o Vladi i pozivaju sve da dođu na Prosvjed. Više možete pogledati na facebook.com.    

Ovo nije prosvjed protiv radnica i radnika u zdravstvu, oni su jednako tako žrtve sustava koji ne funkcionira. I sve manje ih ostaje raditi u Hrvatskoj.

I zato prosvjedujemo.

Protiv sistema koji je ubio našega kolegu Vladimira Matijanića!

Za neovisnu istragu okolnosti njegove smrti.

Za ostavku ministra zdravstva Vilija Beroša!

Da se ne ponovi više nikome...

(Izvor HND) 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!