AKTUALNO / VIJESTI

GRADSKA POLITIKA

Dragojla i dalje politička tema! SDP poslao priopćenje: Još jedan projekt kojeg vladajući provode stihijski, bez plana

Dragojla i dalje politička tema! SDP poslao priopćenje: Još jedan projekt kojeg vladajući provode stihijski, bez plana

Zbog čega gradonačelniče? Nadamo se da nije zbog vaše sujete, stoji u dopisu.

- Na 19. sjednici Gradskog vijeća održanoj u četvrtak, a koja je, zbog tehničkog karaktera točaka dnevnog reda, trebala biti rutinska zaiskrilo je u raspravi vezanoj za konstrukcijsku obnovu Osnovne škole „Dragojle Jarnević“, stoji u priopćenju karlovačkog SDP-a.

Kako navodi vijećnica Ehlimana Planinac, obzirom da se tema provlačila kroz medije i izazivala različite reakcije građana, često pune razočarenja i oprečnih stavova, otvorili smo na Vijeću niz pitanja i dobili informacije o kojima kao vijećnici, sve do Vijeća nismo ništa znali, a trebali smo znati i biti informirani od gradske vlasti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U ovom se problemu gradonačelnik Mandić postavio isključivo i eliminirao iz potpuno nejasnih razloga jedinu opciju koja može donijeti rješenje, a to je dogovor. Bila sam slobodna, kao gradska vijećnica i potpredsjednica Gradskog vijeća, uz poštivanje procedure, s podrškom i potpisima svih vijećnika oporbe, službeno tražiti održavanje tematske sjednice na temu obnove škole. Na tu sjednicu bi bili pozvani svi zainteresirani dionici: predstavnici Vijeća roditelja škole „Dragojle Jarnević“ i škole „Braća Seljan“, ravnateljice obiju škola, eventualno ravnatelji drugih škola, ali i ostale relevantne i zainteresirane osobe koje mogu pomoći u razrješenju problema
koji to nikada nije trebao niti postati. Sadašnja situacija i upiranje prstom u zamišljene krivce, prebacivanje odgovornosti na jednu ili na drugu ravnateljicu ili čak i na roditelje je apsurdna i nedopustiva, pišu SDP-ovke. 

- Da zaključimo. Konstrukcijska obnova osnovne škole „Dragojle Jarnević“, još je jedan projekt kojeg vladajući provode stihijski, bez plana i bez upravljanja procesom. Takvo ponašanje otvara naširoko vrata mogućnosti da se projekt, zbog iznimno kratkih rokova, neće moći dovršiti do zacrtanog roka, a to je kraj lipnja ove godine. Sve to nas još jednom dovodi u krajnje neizvjesnu situaciju, a jedina opcija koja može donijeti rješenje nepotrebno nastalog problema kroz razgovore i dogovor za gradonačelnika nije opcija. 

Zbog čega gradonačelniče? Nadamo se da nije zbog vaše sujete, stoji u dopisu.

Izdvojeno


Reci što misliš!