AKTUALNO / VIJESTI

KULTURNI TJEDAN

Lijep program u knjižnici u naredna tri dana - dobar koncert, zanimljivo predavanje i predstavljanje knjige

Lijep program u knjižnici u naredna tri dana - dobar koncert, zanimljivo predavanje i predstavljanje knjige

Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića pripremila je lijep program za ovaj tjedan - na rasporedu su koncert, razgovor i predstavljanje knjige.

U srijedu u 18 sati u Ilirskoj dvorani održat će se koncert Katje Porovne Silič, akademske gitaristice iz Ljubljane povodom proslave Prešernovog dana, slovenskog kulturnog praznika. Koncert organiziraju Kulturno društvo Slovenski dom Karlovac, Hrvatski centar kulture Ljubljana i Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U četvrtak u 18 sati u Ilirskoj dvorani održat će se razgovor “Povijesni trenutak Europe” s Tvrtkom Jakovinom, redovitim profesorom svjetske povijesti 20.stoljeća Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nema sumnje da će će u žarištu razgovora kojeg će voditi kolega Darko Srndović biti rusko-ukrajinski rat, ali i novo preslagivanje svjetskog poretka s posebnim osvrtom na europski kontinent. 

Napokon, u petak, također u 18 sati u Illirskoj dvorani održat će se predstavljanje knjige Milana Jakšića “Odrastanje u Karlovcu” koju je izdala Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka. O knjizi će govoriti  prof. dr. sc. Vladimir Lay,  dr.sc. Danko Plevnik i autor umirovljeni novinar Milan Jakšić, dok će u glazbenom programu nastupiti gitarist Goran Ilić.

Izdvojeno


Reci što misliš!