AKTUALNO / VIJESTI

kako pomoći?

Crveni križ pokrenuo apel za pomoć stanovništvu stradalom u potresu: Ovako se možete uključiti

Crveni križ pokrenuo apel za pomoć stanovništvu stradalom u potresu: Ovako se možete uključiti
Danas.hr

Od danas, 7. veljače, svi građani koji žele i mogu pomoći unesrećenom stanovništvu, donacije mogu uplatiti na žiro račun ili pozivom na telefonski broj 060 90 11

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji.

Od danas, 7. veljače, svi građani koji žele i mogu pomoći unesrećenom stanovništvu, donacije mogu uplatiti na žiro račun otvoren u Erste&Steiermärkische banci:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

IBAN: HR5424020061500126075

POZIV NA BROJ ZA APEL : 751

SWIFT CODE ( ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA) : ESBCHR 22

Građani mogu pomoći i pozivom na broj donatorskog telefona 060 90 11 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen, kao i naknada teleoperateru. Teleoperater: Hrvatski Telekom d.d.)

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, odnosno nacionalnim društvima Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba društva Crvenoga polumjeseca od prvoga su trenutka na terenu i pomažu tisućama stradalih te im osiguravaju hranu, vodu, higijenske potrepštine, deke, šatore, psihosocijalnu podršku, a pomažu i u pružanju prve pomoći. Usto, timovi Crvenoga polumjeseca sudjeluju i u potrazi i spašavanju osoba zarobljenih pod ruševinama, poručuju iz Crvenog križa.

"Hrvatski Crveni križ stavio je svoje ljudske i druge resurse u stanje pripravnosti te je spreman reagirati čim se za to iskaže potreba, a u skladu s uputama Turskoga i Sirijskoga Crvenoga polumjeseca koji neprestano apeliraju da se humanitarna pomoć šalje koordinirano kako ne bi došlo do logističkog zagušenja", dodaju i zahvaljuju svima koji će se odazvati apelu za pomoć stradalom stanovništvu.

Izdvojeno


Reci što misliš!