AKTUALNO / VIJESTI

ODBAČENE OPTUŽBE

Sud u Ogulinu je oslobodio mješanca Lordija teških optužbi: Nema dokaza da je zaklao 4 kokoši, 6 ozlijedio a 13 rastjerao

Sud u Ogulinu je oslobodio mješanca Lordija teških optužbi: Nema dokaza da je zaklao 4 kokoši, 6 ozlijedio a 13 rastjerao
foto ilustracija

Njegov gazda iskazao je kako se ne smatra krivim, jer je njegov Lordi niskog rasta i nikako ne bi mogao preskočiti ogradu susjedova dvorišta.

Ogulinski mješanac Lordi nije zaklao četiri kokoši, šest ozlijedio a 13 ih rastjerao, utvrdio je tako Općinski sud u Ogulinu, pa je stoga njegov 57-godišnji vlasnik oslobođen krivnje, odnosno kršenja Zakona o zaštiti životinja. Kobni događaj zbio se 20. kolovoza 2020. godine u ranim jutarnjim satima, a ovih dana je stigla oslobađajuća presuda.

Na poziv vlasnika peradi intervenirala je policija, Državni inspektorat je Lordija prijavio tužiteljstvu. Njegov gazda iskazao je kako se ne smatra krivim, jer je njegov Lordi niskog rasta i nikako ne bi mogao preskočiti ogradu susjedova dvorišta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nije Lordija doveo na sud, ali je sudu predočio njegovu fotografiju te tako potkrijepio svoje argumente. Misli da je štetu najvjerojatnije počinila lisica. Također kaže da mu se vlasnik kokoši nikada nije obratio, no da od ranije nisu u dobrim odnosima.

Ispitana je državna inspektorica koja je intervenirala nakon poziva te je od PP Ogulin dobila podatke da je vlasnik Lordija držao bez nadzora te da je baš on nanio štetu kokošima, no nije izlazila na mjesto događaja kako bi utvrđivala štetu. Optužni prijedlog je podnijela na temelju dostavljenih informacija uz policije, te je samo utvrdila da je okrivljenik vlasnik osumnjičenoga psa.


Vlasnik kokoši kaže da mu je drugi susjed rekao da je nered napravio upravo Lordi. Na mjestu događaja je zatekao uginule kokoši, a u susjednom dvorištu je vidio Lordija na vezu. Taj susjed  odbio svjedočiti, odnosno iskoristio je blagodat, s obzirom da mu je okrivljeni bratić.

- Obzirom da okrivljeni u svojoj obrani poriče počinjenje prekršaja koji mu se stavlja na teret odnosno da bi držao bez nadzora svog psa na način koji ugrožava zdravlje životinja, da iz iskaza svjedokinje, voditeljice Ispostave državnog inspektorata u Ogulinu ne proizlazi da je neposredno utvrdila počinjenje prekršaja, niti iz iskaza ispitanog svjedoka proizlazi i da je isti bio nazočan događaju, odnosno nije nedvojbeno utvrđeno da bi pas okrivljenog ušao u dvorište i zaklao, ozlijedio i rastjerao njegove kokoši - utvrdio je Općinski sud u Ogulinu.

Mali Lordi sada opet može veselo skakutati po svojem dvorištu.

Izdvojeno


Reci što misliš!