AKTUALNO / VIJESTI

TOLIKO JE LOŠE

Samo u jednoj županiji lani se rodilo više beba nego 2021. - Karlovačka županija unatoč gubitku i lošim brojkama ulazi u Top 5

Samo u jednoj županiji lani se rodilo više beba nego 2021. - Karlovačka županija unatoč gubitku i lošim brojkama ulazi u Top 5

Najivše beba rođeno je, dakako, u Gradu Zagrebu, a najmanje u Ličko-senjskoj županiji.

Portal zupan.hr sveo je podatke o novorođenčadi u 2022. godini, a podaci su očekivano izuzetno loše. Svi dobro znamo da je demografska situacija u Karlovačkoj županiji već godinama vrlo loša, a i takva kakva je prošle je godine bila dovoljna da naša županija bude u Top 5 po "pozitivnim" rezultatima.

Ovi navodnici na riječi pozitivno su, dakako, itekako debeli, jer pozitivnog gotovo da i nema. Odnosno, samo je jedna hrvatska županija u 2022. godini imala više beba nego 2021. godine, sve ostale su u novom i još dubljem minusu. Ukupno je u Republici Hrvatskoj rođeno 2520 beba manje nego godinu ranije, a ta jedina županija koja je u plusu je Šibensko-kninska. Brojke nisu velike, rođena je 831 beba, što je manje i od brojke u Karlovačkoj županiji, no čak i primjetno više nego 767 koliko je bilo rođeno godinu dana prije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Karlovačkoj županiji tijekom prošle godine rođeno je 849 beba, odnosno 22 manje nego 2021. godine kada ih je bilo 871. S "-22" smo tako na petom mjestu ove ljestvice, a osim Šibensko-kninske koja je jedina pozitivna, manji gubitak imale su i Sisačko-moslavačka, Brodsko-posavska i Bjelovarsko-bilogorska.

Inače, što se tiče apsolutnih brojki, najviše beba je, dakako, rođeno u Gradu Zagrebu (11.622), a najmanje u Ličko-senjskoj županiji - 262.

Izdvojeno


Reci što misliš!