AKTUALNO / VIJESTI

laka lova - brzi zatvor

U karlovačkom zatvoru završila sedmorica krijumčara migranata - Ukrajinci i Gruzijci "švercali" Hrvatskom Iračane

U karlovačkom zatvoru završila sedmorica krijumčara migranata - Ukrajinci i Gruzijci
foto ilustracija - Pixabay/Pixsell

Svima je određen 30-dnevni istražni zatvor

U dva slučaja uhićeno je ukupno sedmero krijumčara migranata, u jednom slučaju se radi o državljanima Ukrajine, u drugome o državljanima Gruzije. Sudac istrage je svima odredio istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 13. ožujka 2023., po primitku kaznene prijave Policijske postaje Ogulin, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja četvorice uhićenih ukrajinskih državljana (1998., 2004., 1995. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 12. ožujka 2023., u blizini Ogulina, postupili zajedno i prema prethodnom dogovoru u cilju da se nepripadno materijalno okoriste ilegalnim prijevozom stranih državljana, za neutvrđeni novčani iznos koji su trebali dobiti po obavljenom prijevozu. Osnovano se sumnja da su osumnjičeni 24-godišnjak kao vozač i osumnjičeni 18-godišnjak kao suvozač, preuzeli u kombi vozilo više državljana Iraka svjesni pritom da se oni nalaze protuzakonito na području Republike Hrvatske te ih prevozili prema Italiji. Osnovano se sumnja da su se tijekom te vožnje dvojica 27-godišnjih osumnjičenika kretali osobnim vozilom iza kombi vozila s ciljem dojavljivanja prisutnosti policije sve dok ih nisu zaustavili policijski službenici, priopćili su iz tužiteljstva.

Također, po primitku kaznene prijave Policijske postaje Slunj, provelo su dokazne radnje prvog ispitivanja trojice uhićenih gruzijskih državljana (1986., 1989. i 1990.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona/11.

- Postoji osnovana sumnja da su 12. ožujka 2023. u blizini Slunja, postupili zajedno i po prethodnom dogovoru u cilju da se imovinski okoriste ilegalnim prebacivanjem stranih državljana, iako svjesni da se oni protuzakonito nalaze na području Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak u osobnom vozilu prevozio više ilegalnih migranata od kojih se jedan nalazio u prtljažnom prostoru, a svi su prethodno ušli u Republiku Hrvatsku nezakonito, mimo granične kontrole, bez valjanih dokumenata. Osnovano se sumnja da su se istovremeno, osumnjičeni 33-godišnjak i 32-godišnjak kretali kombi vozilom kao prethodnica ispred vozila kojim je upravljao osumnjičeni 36-godišnjak radi dojave o prisutnosti policije na cestama sve dok ih nisu zaustavili policijski službenici, navodi se u priopćenju tužiteljstva.

Izdvojeno


Reci što misliš!