AKTUALNO / VIJESTI

pad tlaka

Bit će oblačnije, ali uz južinu posvuda raste temperatura

Bit će oblačnije, ali uz južinu posvuda raste temperatura
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Idućih dana promjenjivo, u ponedjeljak na zapadu i pretežno oblačno, a povremene kiše će biti ponajprije u gorju, ali i malo u ostatku unutrašnjosti. Već utorak sunčanije i stabilnije, a u novom tjednu ostaje proljetno toplo, a još toplije će biti od srijede kada će u većini zemlje dnevna temperatura biti oko 20 stupnjeva

Uz pad tlaka i dolinu po visini vrijeme se malo mijenja – rast će naoblaka, krajem dan će biti slabe kiše, a uz južinu posvuda porast temperature.

NEDJELJA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već u nedjelju prijepodne sa zapada porast naoblake pa će u središnjim i gorskim predjelima te na sjevernom Jadranu biti više oblaka, a i južina će pojačati pa će u gorju sredinom dana biti jakih udara. U Slavoniji i Dalmaciji ostaje pretežno sunčano.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima umjerena naoblaka, ali i dalje suho. Zapuhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak, a uz južinu će dnevna temperatura biti oko 19 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, povremeno promjenjiva naoblaka. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura između 17 i 19 stupnjeva.

U Dalmaciji u nastavku dana nešto oblačnije, ali oblaci ipak neće previše remetiti dojam sunčana vremena. Puhat će slab do umjeren jugoistočnjak, a temperatura između 15 i 20 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju porast naoblake, prema kraju dana će biti i sve više tmurnih, niskih oblaka iz kojih ponegdje može ispasti i malo kiše. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a temperatura između 12 u gorskim predjelima i 17 na moru.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

Idućih dana promjenjivo, u ponedjeljak na zapadu i pretežno oblačno, a povremene kiše će biti ponajprije u gorju, ali i malo u ostatku unutrašnjosti. Već utorak sunčanije i stabilnije, a u novom tjednu ostaje proljetno toplo, a još toplije će biti od srijede kada će u većini zemlje dnevna temperatura biti oko 20 stupnjeva.

U NOVOM TJEDNU NA MORE

I na Jadranu u ponedjeljak promjenjivo s povremenom kišom, koje će više i češće biti na sjevernom dijelu. Utorak promjena smjera vjetra i razvedravanje, a onda u drugom dijelu tjedna opet južina. Temperatura još rasti, osobito od srijede.

Izdvojeno


Reci što misliš!