AKTUALNO / VIJESTI

iz riječke luke

VIDEO Policija objavila spektakularne snimke mine koju upravo izvlače iz mora

VIDEO Policija objavila spektakularne snimke mine koju upravo izvlače iz mora
RTL

Područje uz riječku luku zatvoreno je za sav cestovni, željeznički i zračni, kao i pomorski promet, a zatvoreni su i svi gospodarski objekti. Cestovni promet u gradu, odvija se tzv. sjevernim koridorom, odnosno ulicama Vukovarska, Viktora Cara Emina, Fiorello la Guardia, Pomerio i Žrtava fašizma. Zatvoreni su odnosno izmješteni i željeznički te autobusni kolodvor

Evakuacija u Rijeci započela je jučer od ranog jutra, a do 22 sata centar Rijeke trebao je biti prazan kako bi sve bilo spremno za ono što slijedi.

Oko 6 ujutro, sirena za opću opasnost označila je početak akcije tegljenja i deaktiviranja mine zaostale iz perioda Drugog svjetskog rata, koja je pronađena u riječkoj luci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Uoči početka samog postupka izmještanja i neutralizacije mine, radi mjera sigurnosti u potpunosti je evakuirano tzv. crveno područje odnosno područje uz samu riječku luku. Radi o oko 500 osoba koje su većinom smještaj pronašle kod obitelji, prijatelja i slično, a 15-ak osoba smješteno je u riječkog Dvorani mladosti na Trsatu gdje su im pripremljeni ležajevi te okrepa", izvijestila je policija.

Također, područje uz riječku luku zatvoreno je za sav cestovni, željeznički i zračni, kao i pomorski promet, a zatvoreni su i svi gospodarski objekti. Cestovni promet u gradu, odvija se tzv. sjevernim koridorom, odnosno ulicama Vukovarska, Viktora Cara Emina, Fiorello la Guardia, Pomerio i Žrtava fašizma. Zatvoreni su odnosno izmješteni i željeznički te autobusni kolodvor.

"Definirana je i tzv. "žuta zonu" za koju je izdana preporuka smanjenog kretanja i smanjenih aktivnosti. "Žuta zona" obuhvaća zonu omeđenu ulicama: Wenzelova, Ribarska, Fiumara, Žrtava fašizma, Pomerio, Fiorella la Guardije, Viktora Cara Emina, Vukovarska, dio Čandekove, dio Rikarda Benčića i Podmurvice te akvatorij Riječkog zaljeva", kazali su iz policije.

"Stanari ove zone upućuju se da tijekom trajanja same akcije ne borave na otvorenom, niti uz staklene površine. Prozore i vrata sa staklenim površinama je najbolje otvoriti, a rolete i sjenila (škure) pritvoriti. Također, daje se preporuka ugostiteljskim objektima i ostalim gospodarskim subjektima u "žutoj zoni" da u navedenom razdoblju, zbog potrebe smanjenog kretanja u toj zoni, ne planiraju rad", dodali su.

Policija je kazala i kako se građani pridržavaju danih uputa. "Pozivamo ih da se zbog vlastite sigurnosti i provedbe ove zahtjevne aktivnosti u najkraćem vremenu, i dalje pridržavaju navedenih odluka, uputa i preporuka", kazali su.

Za sve građane koji imaju upite vezane uz organizaciju boravka, ponašanja i rada u "crvenoj" odnosno "žutoj" zoni, do kraja akcije 20. ožujka otvoren je telefon Stožera civilne zaštite: 051 209 473, od 8-16 sati.

Izdvojeno


Reci što misliš!