AKTUALNO / VIJESTI

PU KARLOVAČKA

Vikend akcija policije! Na području cijele PU karlovačke utvrđeno 376 prometnih prekršaja, rekorder 28-godišnji Ogulinac s 2,2 promila

Vikend akcija policije! Na području cijele PU karlovačke utvrđeno 376 prometnih prekršaja, rekorder 28-godišnji Ogulinac s 2,2 promila
foto ilustracija - KAportal/Pixabay

Najveći broj prometnih prekršaja odnosi se na prekoračenje brzine kretanja vozila

I tijekom proteklog vikenda, od 17. do 19. ožujka, na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 376 prekršaja, a od toga se 13 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 199 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 41 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 11 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ogulinu, a iznosila je 2,23 promila. Kako je PU karlovačka već jutros izvijestila, vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 100 km/h na državnoj cesti DC6 na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.
 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!