AKTUALNO / VIJESTI

U TRAVNJU I SVIBNJU

MORH uskoro upisuje 18-godišnjake u vojnu evidenciju

MORH uskoro upisuje 18-godišnjake u vojnu evidenciju
Borna Filić/PIXSELL

Ova zakonska obveza odnosi se na hrvatske državljane muškog spola koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske

Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je u petak da će tijekom travnja i svibnja 2023. godine provesti godišnji planirani upis u vojnu evidenciju vojnih obveznika na području Republike Hrvatske.

Ova zakonska obveza odnosi se na hrvatske državljane muškog spola koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozivi za upis u vojnu evidenciju bit će poslani tijekom ožujka i travnja 2023. godine, a pozvani vojni obveznici su obvezni predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Osobe koje do sada nisu upisane u vojnu evidenciju mogu se javiti u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Ova zakonska obveza se provodi svake godine, a osobni dolazak vojnih obveznika nije se provodio 2020., 2021. i 2022. godine zbog pandemije koronavirusa.

Izdvojeno


Reci što misliš!