AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Nedjeljno popodne iskoristite za šetnju na otvorenom. Krajem dana stiže kiša

Nedjeljno popodne iskoristite za šetnju na otvorenom. Krajem dana stiže kiša
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju s jakim udarima, ali će do kiše biti opet malo toplije uz 17-18 °C

Nakon što se jedan oslabljeni frontalni poremećaj premjestio preko naših krajeva, prekinuo proljetnu toplinu, danas u početku stabilnije, ali samo je to kratki predah. Naime, već večeras stiže novo, ovaj put i jače pogoršanje sa zapada kontinenta.

NEDJELJA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujutro i prijepodne pretežno ili barem djelomice sunčano te u početku čak i mirno. No, tako će po nizinama i kotlinama, osobito uz obale rijeka i jezera biti magle i niskih slojevitih oblaka. Postupno će na moru zapuhati slabo do umjereno jugo, do sredine dana na sjevernom Jadranu i pojačano. Samo jutro, svježije od jučerašnjeg.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj stiže sve više oblaka, osobito navečer kada će krenuti i kiša, ponegdje već u obliku izraženijih pljuskova, češćih u noći na ponedjeljak. Zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju s jakim udarima, ali će do kiše biti opet malo toplije uz 17-18 °C.

Na istoku postupan porast naoblake, a kiša će to pratiti tek kasno navečer, uglavnom u noći na ponedjeljak. Bit će to vrijeme po južini još uvijek uz sunčana razdoblja, a temperatura ponovno do ugodnih 20 °C.

I u Dalmaciji postupan porast naoblake uz jačanje sve neugodnijeg juga, no ostaje uglavnom još suho. Kasno navečer zato pljuskovi, grmljavina pa i moguće nevere, najprije na sjeveru. Do tada, temperatura slična jučerašnjoj, oko 20 °C. No, na jugu će se činiti ipak svježije.

Na sjevernom Jadranu i u gorju najoblačnije i tmurnije, kiša najprije na širem riječkom području, navečer i drugdje, a tada će biti češća i obilnija pa i u obliku grmljavinskih pljuskova. Bit će pritom jakog južnog i jugozapadnog vjetra, u najvišim predjelima s olujnim udarima. Temperatura od 14 do 18 °C, rijetko na otocima iznad toga.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Novi tjedan na kopnu započinjemo kišovitim i vjetrovitim vremenom te uz pad temperature, u gorju dovoljnom da nakratko bude susnježice i snijega. No, tijekom ponedjeljka kreće razvedravanje. Od utorka uglavnom suho, rijetko poslijepodne uz razvoj oblaka može biti slabe oborine, a bit će i sunčanih razdoblja. No, utorak znatno hladniji, osobito ujutro kada će nerijetko biti mraza, još izraženijeg u srijedu. U drugoj polovici tjedna ponovno sve toplije po južini, ali pred vikend i promjenjivije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u ponedjeljak prijepodne još pljuskovi, grmljavina i nevere, no ubrzo će tmurne oblake rastjerati jaka, na udare olujna bura i tramontana. Kratkotrajno zahladnjenje potrajat će do srijede, kada ponovno okreće na jugo. Od utorka sunčanije i uglavnom suho, tek na širem riječkom području uz južinu i postupno skupljanje oblaka raste vjerojatnost za malo kiše prema vikendu.

Izdvojeno


Reci što misliš!