AKTUALNO / VIJESTI

U VOJARNI LUŠČIĆ

Od utorka počinje 14. Proljetna škola rolanja i inline hokeja u organizaciji IHK Karlovac - dobrodošli i djeca i odrasli

Od utorka počinje 14. Proljetna škola rolanja i inline hokeja u organizaciji IHK Karlovac - dobrodošli i djeca i odrasli

U utorak 28. ožujka počinje 14. Proljetna škola rolanja i inline hokeja u organizaciji Inline hokej kluba Karlovac. Treninzi škole rolanja i inline hokeja održavat će se svaki utorak i četvrtak od 18 do 19 sati do lipnja, u dvorani za inline hokej u bivšoj vojarni Luščić. Poziva se sve roditelje da upišu djecu u školu rolanja, ali i odrasle koji žele naučiti osnove rolanja.

Rolanje je aktivnost kojom se razvija cjelovita motorika i muskulatura djece. Kao i svaka fizička aktivnost ako se ispravno ne izvodi može imati negativne učinke. S druge strane, roleri su aktivni sudionici u prometu. Ova dva razloga dovoljna su za pohađanje škole rolanja. Kroz školu rolanja polaznici uče ispravno izvoditi pokrete, uče kočiti, jednostavne elemente rolanja, a ono što je najvažnije nauče ispravno pasti. Svaka aktivnost obuhvaća rizik od lakih ili težih tjelesnih ozljeda. Upravo kako bi se izbjegle teške tjelesne ozljede (kao što su lomovi kostiju) presudno je naučiti ispravno pasti, jer padovi su neizbježni. Karlovačke roleri koriste dostupnu prometnu infrastrukturu (nogostupe, šetnice..) koji puno puta nisu prilagođeni rolama. Posebnu pozornost treba obratiti na: pijesak, vlažnu ili mokru površinu, masnu površinu koja nije prijatelj kotačima rola. Uz koristi naučenog ispravnog rolanja, za djecu je važno istaknuti socijalni i pedagoški element koji dobivaju kroz školu rolanja. Rolati uče kroz igru, druženje, smijeh, a ponekad pjesmu i ples.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od opreme za školu rolanja potrebno je imati kacigu, role i štitnike za koljena, dlanove i laktove. Prijaviti se možete na [email protected], na www.ihkkarlovac.hr ili dolaskom na trening.

Kontakti: David Banay, voditelj škole (097 682 14 32) i Matija Ratkaj (098 934 10 43)

 

Izdvojeno


Reci što misliš!