AKTUALNO / VIJESTI

UVERTIRA U WRC

Vikend u znaku Quattro River Rallya! Na startnoj listi 65 vozača iz 14 zemalja: Ceremonijalni start je u Radićevoj, a utrka kreće sa ŠRC Korana

Vikend u znaku Quattro River Rallya! Na startnoj listi 65 vozača iz 14 zemalja: Ceremonijalni start je u Radićevoj, a utrka kreće sa ŠRC Korana

Prva i zadnja utrka će se voziti u Karlovcu, a u međuvremenu jedna na Rastokama

- Nervoza je na vrhuncu. Sve pripreme se odvijaju u redu, nema većih problema. Jako je lijepo ispao cijeli reli prošle godine, bili smo izuzetno zadovoljni i iznenađeni uspjehom, a ove će po svim najavama biti bolje. Na startnoj listi je 65 vozača iz 14 zemalja, a posebnost je što imamo čak 18 suvozačica. Po tom broju i imenima rekao bih da je ovo najjači reli u Hrvatskoj unazad mnogo godina. Očekujemo vrlo atraktivne vožnje, a siguran sam da će uživati posjetitelji i vozači, poručio je u ponedjeljak u Karlovcu Vladimir Golub, predsjednik Auto kluba "Delta" koji s AK "Četiri rijeke" organizira drugo izdanje relija "Četiri rijeke" (Quattro River Rally) koji traje u petak, subotu i nedjelju u Karlovačkoj županiji.

U petak u 8 sati se na Sportsko-rekreacijskom centru "Korana" u Karlovcu otvara servis, a od 15 do 19.30 traju verifikacija i tehnički pregled vozila. U subotu od 9 do 12 sati se vozi probna utrka "Shakedown" u Novigradu na Dobri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ceremonijalni start je u 14 sati u Radićevoj, a start relija u 16.14 na ŠRC "Korana" – prva i zadnja utrka će se voziti u Karlovcu, a u međuvremenu jedna na Rastokama.

- U nedjelju se voze tri puta po tri brzinska ispita, koji su identični brzinskim ispitima na Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC), najavljuje direktorica relija Mirjana Šimek Bilić, a te se utrke voze na relacijama Kućer – Vrškovac, Vinski Vrh – Duga Resa i Pećurkovo Brdo – Gornje Bukovlje. Ceremonijalni cilj je u 19 sati u Radićevoj.

U takozvanim nultim vožnjama trase će testirati pjevač Sandi Cenov i veteran auto-moto sporta Niko Pulić.

Karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin je rekla da su ovakve manifestacije bitne u promociji sporta i zato što produljuju turističku sezonu.

- Ovo je i najava za 3. WRC kup u travnju. Uvelike će se nadmašiti posjećenost od prošle godine. Traži se krevet više. Hvala svima koji su prepoznali naš kraj. Pozivamo obiteljska poljoprivredna gospodarstva da ponude svoje proizvode, ali i druge koji se bave rukotvorinama i djelatnostima u kulturi. Voljeli bismo da naši gospodarstvenici i obrtnici iskoriste priliku da nešto ponude posjetiteljima, kazala je županica.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca Daniela Peris je rekla da su veliki potencijal ove manifestacije i interes za sudjelovanje u reliju i za njegovo praćenje.

- Karlovac je veliko gradilište. Definirali smo rutu, a bit će i posebna prometna regulacija. Svima koji dolaze zbog relija u Karlovac želim dobar vikend, dobru zabavu i dobre rezultate te sigurnu utrku, poručila je D. Peris.

Vozač iz "Delte" Juraj Šebalj je istaknuo da mu je ovaj reli drag zbog velikog broja posjetitelja.

- Jako je lijepo vidjeti iz automobila da navijaju na zavojima, pa mi vozači volimo stisnuti gas, iskočiti, zahaklati se, jurnuti da te srce odnese. Zato i volimo voziti utrke. Ovaj reli treba zadržati ovdje i učiniti ga atraktivnijim. Volio bih vidjeti nešto malo Slovenaca i da ovo natjecanje bude okosnica našeg prvenstva. Vjerujem da ću biti brži no lani. Bio bi mi velik uspjeh biti među prvih pet, rekao je Šebalj.

Željko Magličić je naglasio da je od ukupnog broja posada 35 hrvatskih, a od tog broja pet karlovačkih.

Nenad Lončarić iz Auto-karting kluba "Sveta Nedelja" je rekao da vozi za publiku i za svoj gušt te naveo da njegov automobil ima 18 godina. Jan Pokos iz Auto kluba "Opatija Motorsport" je kazao da je puno radio preko zime "na radaru" i na fizičkoj spremi te da vjeruje da je dodatno sazrio u odnosu na prošlu godinu.

Damjan Belić iz Auto-karting kluba "DS Racing Prelog" je napomenuo da se vraća natjecanjima nakon godinu i pol pauze, a njegova suvozačica Lana Sutlović je izrazila zadovoljstvo što se sve više žena opredjeljuje za ovaj sport.

- Možemo obavljati dvije stvari odjednom, pa smo zato bolje suvozačice, ali dečki dodaju da je to zato što smo lakše, a svaki je kilogram važan, rekla je L. Sutlović.

Izdvojeno


Reci što misliš!