AKTUALNO / VIJESTI

RAVNATELJSTVO BOLNICE

Na Biračevo vijećničko pitanje o lošem održavanju toaleta u karlovačkoj bolnici stigao pisani odgovor, na naš upit o dugovima čekamo već mjesec dana

Na Biračevo vijećničko pitanje o lošem održavanju toaleta u karlovačkoj bolnici stigao pisani odgovor, na naš upit o dugovima čekamo već mjesec dana
foto ilustracija - arhiva KAportala

- Moguće je da u određenom prostoru uslijed korištenja u određenom trenutku ponestane, ali isto se uredno tijekom dana zanavlja, odgovorili su iz Ravnateljstva vijećniku Biraču

Uz sve velike planove, idemo prvo krenuti od malih, prozaičnih stvari, ako je higijenski materijal u toaletu bolnice mala stvar. Tako je, naime, na prošloj sjednici Županijske skupštine Karlovačke županije županijski vijećnik poručio Dimitrije Birač, upozoravajući kako u Općoj bolnici Karlovac manjka higijenskog materijala u što se je osobno uvjerio. 

Gostujući početkom mjeseca u KAportalovom  ZOOM Politikonu, pojasnio je kako je kao otac malog djeteta unazad par godina češće bio u karlovačkoj bolnici i na kojem god katu je bio, provjerio je situaciju pa je vidio da nema sapuna, ručnika, toalet-papira, negdje čak niti slavine – dakle vlada nekakav kaos. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U čekaonici površine dvadesetak četvornih metara čeka tridesetak pacijenata, a oni bi trebali oprati ruke, otići na WC i tako dalje. Moje dojmove su podijelili i oni koje bih tamo zatekao i s kojima bih popričao o tome – ljudi neće reagirati dok im se ne obratiš jer vjeruju da se ništa ne može popraviti. Utoliko sam prije dva ili tri mjeseca na sjednici Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu Županijske skupštine na kojoj je bila prisutna i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Županije karlovačke Maja Vučinić-Knežević i njoj iznio te primjedbe. Rekla je da će vidjeti što se može napraviti. S obzirom da se nije ništa napravilo, odlučio sam apelirati da se ne zaboravi riješiti taj problem, kazao je tada Birač. 

Dodao je kako nije samo "to je prozaičan problem". 

- Riječ je više o ideji da Opća bolnica Karlovac bude oaza higijene. Morate biti zapanjeni urednošću bilo kojeg toaleta u našoj bolnici, a ne steći potrebu da pobjegnete iz njega, poručio je Birač.

Odgovor na ovo pitanje nije dobio na prošloj sjednici Županijske skupštine, ali je pismenim putem stigao odgovor iz OB Karlovac, u kojem kažu kako u prostorijama bolnice svakog se dana uredno kontroliraju sanitarni prostori, obnavljaju zalihe toaletnog papira, tekućeg sapuna, papirnatih ručnika. 

- Moguće je da u određenom prostoru uslijed korištenja u određenom trenutku ponestane, ali isto se uredno tijekom dana zanavlja. Također se vodi računa o čistoći sanitarnih prostora koji se svakodnevno čiste i peru, odgovorili su iz Ravnateljstva bolnice županijskom vijećniku Biraču. 

Inače, Ravnateljstvo bolnice već više od mjesec dana ignorira upite KAportala u kojem tražimo odgovore, između ostalog i na ovo pitanje, ali i ono puno važnije - kako riješiti dugove bolnice, je li situacija izmakla kontroli s obzirom da je u roku po pola godine gubitak bolnice povećan za 100 posto, istovremeno rastu obveze prema HZZO-u za manje izvršeni rad, i ono najvažnije tko je odgovoran za ovako stanje - država, osnivač ili bivša uprava? 

Do danas odgovor nismo dobili. 

Izdvojeno


Reci što misliš!