AKTUALNO / VIJESTI

JOŠ NEKO VRIJEME

Capaka pitali kad bi se mogao proglasiti kraj pandemije: 'Ne treba s time brzati, mjere i oprez još neko vrijeme trebaju ostati na snazi'

Capaka pitali kad bi se mogao proglasiti kraj pandemije: 'Ne treba s time brzati, mjere i oprez još neko vrijeme trebaju ostati na snazi'
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zvuči nevjerojatno da prije tri godine nismo smjeli izlaziti iz kuće

Ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak, u utorak je odgovorio na pitanje kad bi se službeno mogao proglasiti kraj pandemije koronavirusa.

"Vrlo je malo vjerojatno da će se to dogoditi prije petog mjeseca. Sljedeći sastanak Odbora za hitna stanja koji donosi odluku o kraju pandemije će biti u petom mjesecu, uoči skupštine Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi koja je oko 20. svibnja", rekao je Capak okupljenim novinarima nakon predstavljanja Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zadnji put, u prvom mjesecu, kad je zasjedao Odbor za hitna stanja, zaključak je bio da još uvijek ima puno oboljelih i puno umrlih", dodao je Capak.

"Ta pandemija je onda vezana uz određene organizacijske, gospodarske i ekonomske probleme koje svakako treba što prije riješiti. Dakako, ne treba s time brzati, nego mjere i oprez još neko vrijeme trebaju ostati na snazi. Ja mislim da je izgledno da to bude prije ovoga ljeta", poručio je.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!