AKTUALNO / VIJESTI

LAŽNA KOMUNIKACIJA

Građane vreba još jedna "phishing" kampanja! Važna obavijest za korisnike Karlovačke banke: Ne otvarajte link niti ne upisujte svoje osobne podatke

Građane vreba još jedna
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Upozoravaju kako poveznica (link) koja se nalazi u sadržaju e-mail poruke vodi na stranicu koja nije povezana s Karlovačkom bankom te mole da ni u kojem slučaju ne otvarate link te poruku obriše

Posljednjih nekoliko tjedana aktivne su "phishing" kampanje koje ciljaju klijente hrvatskih banaka radi ostvarivanja financijske koristi i krađe podataka.

Naime, banke bilježe povećani broj zlonamjernih pokušaja prijevara svojih klijenata u kojima kriminalci nastoje putem elektroničke pošte i drugih kanala komunikacije vjerodostojno imitirati banke. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedna takva upravo je povezana i s Karlovačkom bankom. Svoje korisnike obavijestila je kako je uočena pojava lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Karlovačka banka.

Upozoravaju kako poveznica (link) koja se nalazi u sadržaju e-mail poruke vodi na stranicu koja nije povezana s Karlovačkom bankom te mole da ni u kojem slučaju ne otvarate link te poruku obriše.
 
- Naglašavamo da Karlovačka banka d.d. nikada putem e-maila ne šalje linkove za provjeru podataka povezanih s autorizacijom ili prijavom u servis. Molimo ni u kojem slučaju ne upisujte svoje osobne podatke i ostale osjetljive podatke poput pina, serijskog broja tokena na takve linkove, poručuju iz KABE. 

Izdvojeno


Reci što misliš!