AKTUALNO / VIJESTI

OKRŠAJ NA VALENTINOVO

Sud proglasio Severinu krivom jer je socijalnu radnicu verbalno napala i nije birala riječi...

Sud proglasio Severinu krivom jer je socijalnu radnicu verbalno napala i nije birala riječi...
Luka Stanzl/PIXSELL

Pjevačica je odbacila krivnju te ima pravo na žalbu. Za omalovažavanje ili vrijeđanje državnih službenika može se dobiti i zatvor od 30 dana. Prema optužnici, Severina je telefonom nazvala socijalnu radnicu nakon što se Centar za socijalnu skrb upleo u njenu svađu sa sestrom Marijanom koja živi u Beogradu

Severina je na zagrebačkom sudu nepravomoćno proglašena krivom i kaznili su je novčano za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Radi se o slučaju vrijeđanja socijalnih radnica, a kako neslužbeno doznaju 24sata, Severina je u obrani odbacila krivnju i ima pravo na žalbu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U čl. 17, prema kojem su kaznili Severinu piše: "Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."

Kako stoji u optužnici, Severina je vrijeđala socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir na Valentinovo prošle godine. Centar za socijalnu skrb je podnio prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.

U prijavi stoji da je pjevačica nazvala Centar za socijalnu skrb, a socijalna radnica je navela da Severina nije birala riječi u razgovoru s njom.

Tako je rekla da je Severina izgovorila: "Je… vam majku svima, ovo je zaje…, zaje… me već devet godina i sad je dosta".

Severina je navodno izvrijeđala socijalnu radnicu nakon što se Centar za socijalnu skrb upleo u njenu svađu sa sestrom Marijanom koja živi u Beogradu.

Izdvojeno


Reci što misliš!