AKTUALNO / VIJESTI

NEMA NAM POMOĆI?

Ne može se tu ništa? Iz Elektre stiglo pojašnjenje županijskim vijećnicima: Održavali mi mrežu ili ne, kad padne snijeg dođe do kvara i struje nema

Ne može se tu ništa? Iz Elektre stiglo pojašnjenje županijskim vijećnicima: Održavali mi mrežu ili ne, kad padne snijeg dođe do kvara i struje nema

Iskreno se ispričavamo ako držite da smo u svom postupanju bili izvan vaših očekivanja i molimo za razumijevanje, napisao je direktor Zvonko Spudić

Još uvijek smo svjedoci da kada padne snijeg pola županije ostane bez struje. Županijski vijećnik Damir Škrtić na zadnjoj sjednici Županijske skupštine kazao je kako u zadnoj takvoj rundi, sela okolice Generalskog Stola nisu do tri dana imala struje. Napominje kako to stvara problem proizvodnom sektoru ali i običnim građanima. 

- Što HEP misli poduzeti po pitanju rekonstrukcije, održavanja mreže, točnije kada će modernizacije mreže te hoćemo li napokon krenuti u malo bolja vremena, pitao je Škrtić.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na tu temu nadovezao se i vijećnik Zdenko Močnik, koji je napomenuo da je proizvođač mlijeka. Kazao je kako je prošle godine bio osam kalendarskih dana bez struje. Govorimo o mjestu Mrežnički Varoš u Dugoj Resi. Zanimalo ga je li moguće da Karlovačka županija sufinancira nabavku agregata.  

Iz HEP-a je ovih dana došao i službeni odgovor. Komunicirali su da je do prekida opskrbe električnom energijom došlo zbog kvarova na više dalekovoda koji je uzrokovao obilni snijeg.

- Zbog velikog dodatnog tereta došlo je do pucanja strujnih vezova koji su sanirani od strane TJ Duga Resa čiji su djelatnici radili do ponoći 23. siječnja i do 22 sata 24. siječnja, sve kako bi korisnicima osigurali opskrbu električnom energijom, kažu iz karlovačke Elektre.

Pojašnjavaju, kako takvi kvarovi prouzročeni su izrazitim vremenskim neprilikama i nisu posljedica neodržavanja sustava te ih nije moguće izbjeći. Dodaju kako je pak kvar koji se dogodio 03./04. veljače isto je bio posljedica obilnog snijega koji je načeo strujni vez na dalekovodu ali do pucanja došlo 3. veljače. 

- HEP-ODS DP Elektra Karlovac svakodnevno radi na redovnom održavanju postrojenja i kroz investicijska ulaganja podiže pouzdanost opskrbe električnom energijom na području za koje smo nadležni. Iskreno se ispričavamo ako držite da smo u svom postupanju bili izvan vaših očekivanja i molimo za razumijevanje, napisao je direktor Zvonko Spudić. 

Vezano uz ovu problematiku, županica Martina Furdek Hajdin kazala kako u ovakvim izvanrednim situacijama, Karlovačka županija može izaći u pripomoć kroz nabavku agregata građanima, a prvenstveno gospodarstvenicima. 

Izdvojeno


Reci što misliš!