AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Stiže li to proljeće? Pratit će nas naoblaka ali uz sunčana razdoblja: Laganije se odjenite jer temperatura ide i do 20 °C

Stiže li to proljeće? Pratit će nas naoblaka ali uz sunčana razdoblja: Laganije se odjenite jer temperatura ide i do 20 °C
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Do kraja tjedna još razmjerno toplo po južini, osobito iduća dva dana, ali sve nestabilnije

Slijede sve promjenjiviji dani. Već danas iako uglavnom suho i toplije, zbog pada tlaka i južine ne baš najugodnije.

Anticiklona slabi, ali ispred poremećaja sa zapada kontinenta pristiže nam topliji zrak. Jedna oslabljena fronta danas donosi tek malo vlage po visini u obliku oblaka, a prava oborinska epizoda stiže potkraj petka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

ČETVRTAK

Ujutro i prijepodne po južini uz većinom promjenjivu naoblaku, ali bez oborina te uz sunčana razdoblja, najčešća u Dalmaciji. Zato će se oko Kvarnera uz pojačano jugo početi već skupljati oni nešto tmurniji oblaci. Najniža temperatura zamjetno viša, minusi će izostati na kopnu, kao i nerijetko mraz.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj u početku djelomice, a kasnije i pretežno sunčano, čak je navečer moguće mjestimice i malo kiše u Zagorju, Međimurju Podravini. Bit će i razmjerno vjetrovito uz jačanje jugozapadnjaka, koji će imati jake udare, osobito u gorju. Temperatura će još porasti, uglavnom biti između 17 i 20 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu više oblaka uglavnom navečer, moguće možda uz koju kap kiše u sjevernijim krajevima uz granicu sa Mađarskom. Osjetno toplije uz južinu, bit će lokalno i preko 20 °C.

U Dalmaciji promjenjiva naoblaka samo prema sjeveru i u zaobalju, dok će drugdje biti pretežno sunčano. Umjereno ponegdje jako jugo, a temperatura između 16 i 19 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno oblačno uz izraženu južinu, tmurnije na širem riječkom području i Gorskom kotaru gdje će već mjestimice pasti malo kiše. Umjereno i jako jugo i južni vjetar, ali jugozapadnjak u gorju može imati olujne udare.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do kraja tjedna još razmjerno toplo po južini, osobito iduća dva dana, ali sve nestabilnije. Na prijelazu s petka na subotu češća kiša, moguće i obilnija, ponegdje praćena grmljavinom i tučom. Prestanak oborina i novi pad temperature donosi početak idućeg tjedna uz jak sjeverni vjetar koji će pojačavati osjećaj hladnoće.

IDUĆIH DANA NA MORU

Lokalnih nevere te pljuskova s grmljavinom bit će i na Jadranu, u petak uz jako jugo na sjevernom dijelu, za vikend i duž ostatka obale, ali uz slabiji vjetar. Razvedravanje donosi jaka i olujna, vrlo vjerojatno i orkanska bura već u noći na ponedjeljak.

Izdvojeno


Reci što misliš!