AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Danas vrlo toplo, za vikend promjena vremena - sljedeći tjedan u gorju moguć i snijeg

Danas vrlo toplo, za vikend promjena vremena - sljedeći  tjedan u gorju moguć i snijeg
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve oblačnije, do večeri s kišom, sve češćom, u noći moguće lokalno i obilnijom

I danas očekujemo jedan topliji i mnogima težak te neugodan dan po još izraženijoj južini te uz pad tlaka. Naime, približava nam se prostrani frontalni poremećaj sa zapada, a preko naših će se krajeva premještati večeras i sutra ujutro.

PETAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujutro i prijepodne opet promjenjiva naoblaka, bit će tu naravno i sunčanih razdoblja, osobito na srednjem i južnom Jadranu. No, sve tmurnije na Kvarneru i u Gorskom kotaru, uglavnom samo na širem riječkom području uz povremeno malo kiše. Puhat će umjeren, u gorju jak jugozapadnjak, a na moru ponegdje jako jugo i južni vjetar.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve oblačnije, do večeri s kišom, sve češćom, u noći moguće lokalno i obilnijom. No, do jače kiše će biti i vjetrovito uz umjeren te jak jugozapadni vjetar. Temperatura bez veće promjene, između 18 i 20 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu postupno naoblačenje uz umjerenu i pojačanu južinu. Još u početku sunčana razdoblja, a kiša će navečer krenuti u zapadnijim predjelima, u noći i drugdje. Temperatura slična ili čak za nijansu moguće viša od jučerašnje. Bit će ponegdje do 22 °C.

U Dalmaciji promjenjivije poslijepodne. Bit će to vrijeme po jakom jugu, ali samo sporadično može biti malo kiše. Dok se nevere očekuju tek kasno u noći na subotu. Ostaje podjednako ugodno.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sve tmurnije uz pojačano, ponegdje jako jugo i južni vjetar, zatim i jugozapadnjak. Bit će sve kišovitije, osobito navečer kada su mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Temperatura oko 14-15 °C, niža u najvišem gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Za vikend na kopnu i dalje promjenjivo, povremeno s kišom, jačom samo još u subotu ujutro, zatim tek tu i tamo ponekim pljuskom. Početak idućeg tjedna donosi prestanak oborina, ali osjetno hladnije i vjetrovitije prilike uz sjeverac i sjeveroistočnjak. Dovoljno će zahladiti da u ponedjeljak u najvišem gorju padne i malo snijega.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu najnestabilnije u prvome dijelu subote, zatim tek sporadični pljuskovi, u ponedjeljak mogući samo još na krajnjem jugu. Jugo će potpuno oslabjeti, u nedjelju zapuhati bura, koja će zatim brojne probleme stvarati u ponedjeljak i utorak. Bit će to bura olujne, ponegdje moguće i orkanske jačine. No, barem će rastjerati oblake. Temperatura u novo tjednu osjetno niža, a dojam hladnoće će znatno pojačavati vjetar.

Izdvojeno


Reci što misliš!