AKTUALNO / VIJESTI

POLITIČKE IGRE

General Petar Stipetić dobit će priznanje za životno djelo, ali iduće godine - predložit će ga HDZ, pa onda više u Skupštini neće biti problema!

General Petar Stipetić dobit će priznanje za životno djelo, ali iduće godine - predložit će ga HDZ, pa onda više u Skupštini neće biti problema!

Ivan Vuković (SDP) se prisjetio kako je za vrijeme HDZ-ove gradske vlasti u Ogulinu SDP također predložio Stipetića za počasnog građanina pa to nije prošlo. Postao je počasni građanin tek kad ga je za to predložio HDZ.

Nakon što je HDZ-ova županijska vlast u dva navrata, 2019. i 2023. odbila generala Petra Stipetića za nagradu za životno djelo, doznajemo da će upravo Županijska organizacija ove stranke Stipetića iduće godine preložiti za nagradu za životno djelo za ovu godinu.

Naveli su to u reagiranju na tekst u Večernjem listu ispravljajući netočan navod u naslovu gdje stoji da je "HDZ Karlovačke županije dvaput Stipetić odbio dati priznanje".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Županijska organizacija HDZ-a Karlovačke županije nije, niti je mogla  odbiti priznanje generalu Petru Stipetiću s obzirom da ne djeluje kao tijelo Županijske skupštine Karlovačke županije,a koja je nadležna za dodjelu javnih priznanj, navodi se. Također, demantirali su i da je Vlatko Ivka, jedan od članova Odbora za dodjelu javnih priznanja Karlovačke županije za 2022. godinu HDZ-ovac, već da je u Domovinskom pokretu. 

Kako još navode, na službenoj web stranici Karlovačke županije, 26. siječnja 2023.godine objavljen je Javni poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja "Nagrada Karlovačke županije za životno djelo u 2022.godini". 

- Sukladno Javnom pozivu,rok za podnošenje prijava bio je 20.veljače 2023.godine. Gospodin Srećko Curman, prijedlog je podnio 13.ožujka 2023. godine, pa se s pravom pitamo ,što je priječilo SDP da prijedlog podnese sukladno rokovima propisanim Javnim pozivom i na koji način (kako) je to učinio, kažu u HDZ-u.

Podsjetimo, prije četiri godine je prijedlog da Stipetić dobije priznanje za životno djelo dao Grad Ogulin, odnosno SDP-ova gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem. Sad ga je predložio ponovo SDP, odnosno njegov županijski vijećnik Srećko Curman. 

Kao i prije četiri godine, nakon "odbijanca", SDP je napustio sjednicu Županijske skupštine, a pale su i teške riječi posebno od SDP-ovog vijećnika Ivana Vukovića koji je već za KAportal kritizirao kako je Stipetić kod HDZ-a "persona non grata" i da stranka i generale rangira po podobnosti. Prisjetio se kako je za vrijeme HDZ-ove gradske vlasti u Ogulinu SDP također predložio Stipetića za počasnog građanina pa to nije prošlo. Postao je počasni građanin tek kad ga je za to predložio HDZ.

Po istom receptu sad će HDZ, čini se, ponovo odraditi "spin". Oni će predložiti generala Stipetića za priznanje, pa tako znamo da će ga konačno i dobiti. 

Izdvojeno


Reci što misliš!