AKTUALNO / VIJESTI

PROTUPROSVJED

FOTO GALERIJA Molitelji opet na trgovima, pa i u Karlovcu - ovaj muškarac se u Zagrebu pobrinuo da ostane zamijećen

FOTO GALERIJA Molitelji opet na trgovima, pa i u Karlovcu - ovaj muškarac se u Zagrebu pobrinuo da ostane zamijećen
Danas.hr

Tom prilikom istaknuli su transparente s porukama: 'seks nije grijeh', 'Zagreb=sigurno mjesto za žene', 'u crkvi molitva, na trgu politika '.

Kao i zadnjih nekoliko prvih subota u mjesecu, i ove se nekolicina muškaraca okupila na gradskim trgovima diljem Hrvatske i počela moliti.

U Šibeniku su neki klečali s istaknutim narodnim pokrivalom za glavu - šibenskom kapom, a za potrebe molitve donijeli su na Trg Krešimirova doma i kip Gospe te križ. Nije ih obeshrabrila ni kiša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, muškarce koji kleče u Zagrebu i ovaj su mjesec dočekali protuprosvjednici koji su zviždali dok su okupljeni, iza željezne ograde koja je dijelila njih, ali i građane koji su se priključili molitvi. Inače, unutar ograde nalazili su se samo muškarci. Protuprosvjednici su se odmaknuli na drugi dio trga pa zaključili: 'na ovoj strani se voli i poštuje žene'.

Tom prilikom istaknuli su transparente s porukama: 'seks nije grijeh', 'Zagreb=sigurno mjesto za žene', 'u crkvi molitva, na trgu politika '. Na teren je izašla i policija. U nekom trenutku na taj dio trga stigao je i muškarac u kratkim hlačicama koji je visoko u rukama nosio transparent: 'Dragi ljudi plemenitih namjera, molimo vas da svoje molitve uputite i muškarcima koji izazovnim odijevanjem one drugotine nestale od rebra tjeraju na blud. Hvala vam'.

Molilo se i u Karlovcu... Pogledajte FOTO GALERIJU...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!