AKTUALNO / VIJESTI

I MI SMO ZDRAVSTVO

Dosta je štednje na medicinskim sestrama i tehničarima, najavljen prosvjed upozorenja - održat će se i u OB Karlovac

Dosta je štednje na medicinskim sestrama i tehničarima, najavljen prosvjed upozorenja - održat će se i u OB Karlovac

Kako nam javlja sindikalna povjerenica HSSMS-MT OB Karlovac Josipa Rožman, okupljanje pod nazivom "I MI SMO ZDRAVSTVO" održat će se 4. svibnja u 10:50 i ispred OB Karlovac u trajanju od maksimalno pola sata

Hrvatski strukovni sindikat  medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske na sastancima svojih tijela donijeli su odluke o održavanju prosvjednih aktivnosti koje će započeti sljedećeg tjedna.

Kako nam javlja sindikalna povjerenica HSSMS-MT OB Karlovac Josipa Rožman, okupljanje  pod nazivom  "I MI SMO ZDRAVSTVO"  ima za cilj ukazati Vladi RH i Ministarstvu zdravstva na potrebu ravnopravnog pristupa svim sudionicima u pružanju i osiguravanju pružanja zdravstvene zaštite te poboljšanju radno-pravnog  statusa svih naših članova, a održat će se 4. svibnja u 10:50 i ispred OB Karlovac u trajanju od maksimalno pola sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sindikati kontinuirano upozoravaju na nužnost poboljšanja radno-pravnog statusa medicinskih sestara i medicinskih tehničara i ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika, jer ne postoji cjeloviti i ravnopravni pristup unapređenju radno-pravnog statusa svih sudionika pružanja zdravstvene zaštite već se selektivnim i parcijalnim rješavanjem problema izaziva nezadovoljstvo naših članova i proizvode novi problemi u funkcioniranju zdravstvenog sustava, pojašnjavaju iz HSSMS-MT. 

Dodaju kako je sada trenutak da Vladi RH pokažu da je dosta štednje na medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima i ostalim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima u sustavu zdravstva, stoga će nadolazećim prosvjedima ukazati na brojne probleme u funkcioniranju zdravstvenog sustava i nezadovoljstvo naših članova.


- Budimo jedinstveni i odlučno pokažimo da zaposleni u sustavu zdravstva imaju pravo na dostojanstveno plaćen rad i unapređenje radno-pravnog statusa, poručuje Hrvatski strukovni sindikat  medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske. 

Izdvojeno


Reci što misliš!