AKTUALNO / VIJESTI

SNAGA VODE

Mrežnica u Dugoj Resi poplavila 23 objekta, uglavnom vikendica, podruma i gospodarskih objekata! Situacija se sada smiruje

Mrežnica u Dugoj Resi poplavila 23 objekta, uglavnom vikendica, podruma i gospodarskih objekata! Situacija se sada smiruje

- Najveći problemi su nam u Belavićima, Svetom Petru, Varošu i Gornjem Mrzlom Polju, gdje je najveći broj poplavljenih objekata i zatvorenih prometnica.

Mrežnica je danas oborila svoj rekord u vodostaju od čak 456 centimetara i izlila se u naseljima uzvodno i nizvodno od Duge Rese. "Podivljala" Mrežnica je na ušću kod Turnja Korani dala dodatnu snagu pa se sve spojilo u jedan veliki bazen koji prijeti kućama.

- Mrežnica je u Dugoj Resi poplavila 23 objekta, uglavnom se radi o vikendicama, te nekoliko kuća podruma i gospodarskih objekata, rekla je za Jutarnji list dogradonačelnica Duge Rese Katarina Srakočić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navodi da su njihove interventne službe imale 43 intervencije, posljednje dvije jutros, te je situacija sada mirna. Vodostaj Mrežnice od svojega maksimuma je do danas u 11 sati pao za 30 centimetara, odnosno za onoliko za koliko je premašio rekord iz 2014. godine.

- Najveći problemi su nam u Belavićima, Svetom Petru, Varošu i Gornjem Mrzlom Polju, gdje je najveći broj poplavljenih objekata i zatvorenih prometnica. Nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, imamo jednu osobu u Gornjem Mrzlom Polju koju obilazimo i snabdijevamo namirnicama jer je odsječena i trenutno bez struje i pitke vode, kazala je Jutarnjem. Srakočić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!