AKTUALNO / VIJESTI

POPLAVA U KARLOVCU

Županica: U Karlovačkoj županiji poplavljeno desetak kuća, ministar Banožić pohvalio vojsku: Brzo su reagirali, stižu i dodatne snage

Županica: U Karlovačkoj županiji poplavljeno desetak kuća, ministar Banožić pohvalio vojsku: Brzo su reagirali, stižu i dodatne snage
Luka Stanzl/PIXSELL

Možemo pohvaliti Hrvatsku vojsku u ispunjavanju zadaća i kratkoći odaziva – u manje od sata su radili vrijedno, cijelu noć i jutros. Ovu ugrozu ćemo, nadam se, svesti na minimum. Utoliko nam je potrebno zajedništvo, kaže ministar.

- Poplavljeni su dijelovi koji redovito plave, uglavnom se radi o gospodarskim objektima i dvorištima, na području cijele Karlovačke županije između pet do deset stambenih objekata, a na području Duge Rese je bila samo evidentirana samo jedna evakuacija, rekla je županica Karlovačke županije Martina Fudrek-Hajdin danas nakon sastanka Stožera Civilne zaštite i obilaska terena s ministrom obrane Mariom Banožićem.

Ministar je rekao da smo danas imali priliku vidjeti što je Hrvatska vojska učinila u odnosu na jučerašnju pravovremenu odluku da se angažira 150 pripadnika na punjenju vreća s pijeskom i izgradnje zečjeg nasipa na lijevoj obali Kupe te tako doprinijeli ispunjavanju zadaća radi sprečavanje poplave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Uvećat ćemo broj pripadnika Hrvatske vojske za još 50. Možemo pohvaliti Hrvatsku vojsku u ispunjavanju zadaća i kratkoći odaziva – u manje od sata su radili vrijedno, cijelu noć i jutros. Ovu ugrozu ćemo, nadam se, svesti na minimum. Utoliko nam je potrebno zajedništvo, kaže ministar.

- Ukupno je angažirano do 450 pripadnika Hrvatske vojske, a bit će 500. Treba prikladno koristiti snage i ne iscrpljivati ljude bez potrebe. Gdje se može koristiti mehanizacija, neka odradi svoje, zaključio je. 

Izdvojeno


Reci što misliš!