AKTUALNO / VIJESTI

VODENA APOKALIPSA

RTL na poplavljenim dijelovima Karlovca! Evakuirali i ljude i stoku: "Voda ulazi u kuće"

RTL na poplavljenim dijelovima Karlovca! Evakuirali i ljude i stoku:
Luka Stanzl/PIXSELL

Kupa i Korana danas poslije podne rastu po jedan i dva centimetra na sat, Mrežnica ruši svoje rekorde, Dobra pokazuje snagu vode na Hidroelektrani Lešće

U Karlovcu su po cijelom gradu zečji nasipi, naročito u središtu grada. Kupa i Korana danas poslije podne rastu po jedan i dva centimetra na sat, Mrežnica ruši svoje rekorde, Dobra pokazuje snagu vode na Hidroelektrani Lešće.

 

Naša reporterka javila se uživo te je u razgovoru sa Sandrom Skolanom iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donje Mekušje doznala da je bilo puno intervencija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pripremamo se 24 sata za ovo što smo sad doživjeli, jučer se vidjelo da će vodostaji biti veliki. Bilo je svega, neke smo ljude morali prevoziti do doktora, dio stoke smo evakuirali, gradili zečje nasipe. Radimo sve standardno", rekao je Skoloman.

Kaže, čini mu se da je situacija teža za vrijeme ranijih visokih vodostaja. "To je teško reći jer ponekad brojevi govore da je stanje bolje, a na terenu je nešto sasvim drugo i obrnuto. Stanje je teško u mjestima Donje Mekušje, Radanac, Kobilic. Voda ulazi u kuće, neki su ljudi ostali u svojim domovima, drugi su odlučili otići pa smo došli po njih u čamcu", rekao je Skoloman

Kaže, misli da kroz Karlovac prolazi vrhunac vodenog vala te da će se stanje smirivati.

Izdvojeno


Reci što misliš!