AKTUALNO / VIJESTI

MOLITVA ZA POPLAVLJENE

Talijanski svećenik s Hrvatima u Nacionalnom scvetištu na Dubovcu molio za unesrećene u poplavama

Talijanski svećenik s Hrvatima u Nacionalnom scvetištu na Dubovcu molio za unesrećene u poplavama

Molimo danas za sve unesrećene u poplavama diljem Hrvatske, kao i za sve one koji unesrećenima priskaču u pomoć uputio je poziv okupljenim Josipovim hodočasnicima mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa.

Misno slavlje prevodio je o. Gaudencije Spetić, OSPPE, župni vikar na Kamenskom. Koncelebrirali su dr. sc. Tomislav Zečević, župnik u Skradu, don Fabio Lodice, direktor Međunarodnog kulturnog centra "Ivan XXIII"u Rimu i mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. 

U prigodnoj homiliji o. Gaudencije je između ostalog kazao kako Isus ima svoj način i vrijeme djelovanja koje ne mora uvijek odgovarati našim očekivanjima i htijenjima i koje je često iznad naših shvaćanja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Malo je teže, koji put i neugodno tražiti istinu o sebi, a to je upravo temelj duhovnosti. Kakva je istina o meni? Znamo istinu o susjedima, o nekim drugim ljudima koji nam idu na živce. Čitamo novine pa mislimo da znamo istinu o cijelome svijetu, a poznajemo li sebe? Iskren čovjek prema sebi ubrzo će otkriti različite mane i nedostatke ...

Na svom putovanju kroz Hrvatsku don Fabio, direktor Međunarodnog kulturnog centra "Ivan XXIII" u Rimu, u pratnji dvojice hrvatskih pitomaca iz spomenutog centra navratili su u Josipovo svetište u Karlovcu. Njegov nenajavljeni dolazak možemo protumačiti kako dar svetog Josipa za ovu srijedu kazao je tom prigodom mons. Sente. Mons. Sente tom je prigodom don Fabiu uručio repliku kipa svetog Josipa iz Karlovca.

Istog dana Josipovo svetište u Karlovcu posjetilo je 50-ak članova Križevačkog likovnog kruga nakon što su sudjelovali u otvorenju izložbe "Stvarnije od stvarnog" vrsnog likovnog umjetnika, slikara hiperralista Zorana Homena iz Križevaca u Galeriji „Vjekoslav Karas“ Muzeja grada Karlovca. Slike blažene Drinske mučenice, bl.  Marija Propetog Isusa Petković, bl. Alojzije Stepinac i bl. Ivan Merz spomenutog Zoran Homena trajno su izložene u kapeli hrvatskih svetaca i blaženika u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Izdvojeno


Reci što misliš!