AKTUALNO / VIJESTI

ONI SU NAŠI HEROJI!

Gotovo 800 vatrogasaca danonoćno na poplavljenim područjima - dostavljaju kruh građanima, evakuirali stariju ženu iz kuće u karlovačkom naselju Selce

Gotovo 800 vatrogasaca danonoćno na poplavljenim područjima - dostavljaju kruh građanima, evakuirali stariju ženu iz kuće u karlovačkom naselju Selce
Ilustracija Luka Stanzl/PIXSELL

U Karlovcu je na snazi izvanredno stanje obrane od poplava za vodostaj Korane dok su za Kupu sada na snazi izvanredne mjere obrane od poplava

I dalje se nastavljaju aktivnosti i intrevencije vatrogasca na karlovačkom području ali i ostalim dijelovima županije zahvaćenima visokim vodostajima. Jučer su karlovački vatrogasci evakuirali stariju ženu iz poplavljene kuće u naselju Selce, a gotov redovito obilaze sve građane koji su ostali odsjećeni i donese im hranu i ostale potrepštine. 

Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, na području Karlovačke županije zabilježeno je do sada 350 tehničkih intervencija, izvida i ostalih operativnih aktivnosti vezanih za obranu od poplava, a koje uključuju ispumpavanja vode, uklanjanje stabala te postupke obrane od poplava: izradu zečjih nasipa, punjenje vreća s pijeskom i prijevoz ljudi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Angažirano je 796 vatrogasca sa 277 vatrogasnih vozila te 6 čamaca iz postrojbi s područja županije, a najviše intervencija je zabilježeno na području Karlovca, Duge Rese, Ogulina i Vojnića.

Provedena je i izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba, ukupno u dvije smjene, u kojima je sudjelovao 131 vatrogasac sa 44 vatrogasnih vozila te 2 plovila koji su upućeni na pogođeno područje. Dostavljeno je 28 pumpi, 7 agregata i 5 motornih pila te ostala oprema za rad.

U Karlovcu je na snazi izvanredno stanje obrane od poplava za vodostaj Korane dok su za Kupu sada na snazi izvanredne mjere obrane od poplava. Oba vodostaja su u trendu kontinuiranog laganog opadanja.

Inače, u razdoblju od 14. do 19. svibnja Državni vatrogasni operativni centar 193 zabilježio je ukupno 1.829 različitih vatrogasnih intervencija na poplavljenim područjima u Hrvatskoj u kojima su ukupno angažirana 5.224 vatrogasca sa 1.761 vatrogasnim vozilom. 

U nastavku pogledajte FOTO GALERIJU karlovačkih vatrogasaca koji su danonoćno na terenu. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!