AKTUALNO / VIJESTI

NOVA IZLOŽBA

U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici otvorena izložba slika riječkog akademskog slikara Domagoja Barića

U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici otvorena izložba slika riječkog akademskog slikara Domagoja Barića

U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici postavljena je samostalna izložba „Pejzaži“ riječkog akademskog slikara Domagoja Barića, koji se predstavlja karlovačkoj publici presjekom radova nastalih od 2008. godine do danas. Riječ je o djelima različitih formata izvedenih u tradicionalnoj tehnici ulja na platnu.

Kustosica izložbe i izbornica ZILIK-a Sonja Švec Španjol predstavila je izložbu posjetiteljima istaknuvši kako izložena djela povezuje motiv prirode kao iskonskog čovjekovog okruženja. Izmjenjuju se planinski, šumski, poljski i riječni pejzaži prikazani kroz različita godišnja doba i u različito doba dana. U tradicionalnoj tehnici ulja na platnu Domagoj Barić interpretira relevantnost i snažne učinke koje priroda ostavlja na pojedinca, a posebnu ulogu u radu Domagoja Barića ima svjetlost – svjetlost kao znak svjesnosti i prisutnosti sâmog autora u djelu. Domagoj Barić zahvalio se kustosici i organizatorima ZILIK-a na divnom iskustvu i druženju. Otvorenje je uveličala i izvrsna izvedba učenika 2. razreda Srednje glazbene škole Karlovac Stjepana Magdića, koji je pod mentorstvom profesora Tomislava Krvarića izveo dvije skladbe – „Poemu“ kompozitora Davora Bobića te djelo „3, 2, 2“ kompozitora Bogdana Preča.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izložba ostaje otvorena do 1. lipnja, nakon čega slijedi ljetna pauza, a od jeseni do kraja godine samostalnim izložbama u Galeriji ZILIK još će se predstaviti: Maja Cipek, Dražen Jerabek i Ivana Kutuzović.

Izdvojeno


Reci što misliš!