AKTUALNO / VIJESTI

šverc ljudima

"Pali" Rus, Bosanac i Litavac - U Tušiloviću i Cetingradu krijumčarili su 25 migranata

foto ilustracija Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kada je vidio policiju, Litavac je napustio vozilo i pobjegao u šumu.

U dvjema akcijama karlovačka policija je uhitila tri krijumčara koji su "švercali" 25 migranata. Muškarci su u dobi od 30, 37, 40 godina, a terete ih zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma".
 
- Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, su 17. svibnja u Tušiloviću zaustavili osobni automobil bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, dok se kao suvozač u vozilu nalazio 30-godišnji državljanin Rusije. U vozilu su prevozili pet stranih državljana - kažu u policiji.

Istog dana, na području općine Cetingrad policijski službenici su uporabom svjetlosnih i zvučnih signala pokušali zaustaviti kombi vozilo austrijskih registarskih oznaka, ali se vozač nije zaustavljao, već je nastavio kretanje, a potom pobjegao iz vozila i udaljio se u šumu. Poduzetim mjerama i radnjama intenzivnog traganja vozač je pronađen i uhićen te je utvrđeno da se radi o 40-godišnjem državljaninu Litve. Utvrđeno je kako je u vozilu prevozio 20 stranih državljana.    
 
Tijekom postupanja policije prema stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske i Iraka koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku i izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.
 
Zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičenici su kazneno prijavljeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obzirom je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je 40-godišnji državljanin Litve upravljao vozilom s nepripadajućim registarskim pločicama biti će kazneno prijavljen i zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave, a zbog počinjenih više prometnih prekršaja protiv njega poduzeti će se mjere i radnje sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izdvojeno


Reci što misliš!