AKTUALNO / VIJESTI

ODGOVORNO POSLOVANJE

Dječji vrtić Četiri rijeke i njihov objekt Dubovac osvojio donaciju KTC-a na nagradnom natječaj "Za zelenu mladost"

Dječji vrtić Četiri rijeke i njihov objekt Dubovac osvojio donaciju KTC-a na nagradnom natječaj

Na otvoreni natječaj pristiglo je ukupno 21 prijava, a donaciju je osvojio i vrtić Dubovac u sastavu DV Četiri rijeke, te dječji vrtići iz Krapine, Siska, Čakovca i Koprivnice.

Karlovački Dječji vrtić Četiri rijeke sudjelovao je u natječaju "Za zelenu mladost" trgovačkog lanca KTC koji svoj supermarket ima i u Karlovcu, dok je sam natječaj, pojasnili su u KTC-u i namijenjen upravo gradovima u kojima posluju njihovi centri. 

Dječji vrtići su u svojoj prijavi trebali objasniti kako žele urediti svoj okoliš te priložiti fotografije ili video materijal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema propozicijama natječaja, žiri kojeg su činili predstavnici tvrtke KTC d.d. izabrao je pet najkreativnijih prijava iz pet različitih vrtića. Ukupni budžet iznosio je 3.250,00 eura, tj. svaki vrtić osvojio je sadnice, bilje i ostali potreban materijal za uređenje okoliša u vrijednosti od 650,00 eura.

Na otvoreni natječaj pristiglo je ukupno 21 prijava, a donaciju je osvojio i vrtić Dubovac u sastavu DV Četiri rijeke, te dječji vrtići iz Krapine, Siska, Čakovca i Koprivnice. 

U razdoblju od 1. travnja do 5. svibnja 2023. godine, predstavnici KTC-a zajedno s vrtićancima i njihovim tetama sadili su drveće, cvijeće, povrće i različito bilje te su se družili i igrali s djecom na otvorenom. Prvi na redu bio upravo Dječji vrtić Četiri rijeke Karlovac, objekt Dubovac.

- Naši mali heroji su u prijavi zatražili pijesak za svoj pješčanik kako bi se mogli igrati vani u zelenilu koje su posadili i posijali i kako bi mogli uživati na svježem zraku. KTC im je ispunio želju i napunio prazan pješčanik, ali smo i zasadili pravi mali zeleni raj, izjavila je Melanija Zorko, direktorica marketinga i odnosa s javnošću. Tako su svoj dom našle sadnice breza, trešanja, ružmarina, bosiljka i mnogih drugih biljaka, a u samom procesu sadnje uz tim KTC-a i njihovih odgojiteljica iz vrtića, sudjelovali su i mališani, kažu organizatori natječaja. 

- Nakon kraće stanke za vrijeme pandemije sretni smo što smo ponovno u prilici surađivati s dječjim vrtićima. Posebno je zadovoljstvo bilo vidjeti s koliko su se volje i truda djeca uključila i s koliko veselja su željeli pridonijeti uređenju svog vrtića. Ovakvi nas projekti uvijek vesele jer vjerujemo da je ulaganje u naše najmlađe, najbolje ulaganje, izjavila je Daliborka Kranjčić, predsjednica Uprave tvrtke KTC.

Izdvojeno


Reci što misliš!