AKTUALNO / VIJESTI

PROMJENA

NTEC više neće voditi Marušić Britvec! Županica imenovala privremenog ravnatelja. Svoje zasluge za pokretanje Centra na Rakovcu dobio i bivši župan?

NTEC više neće voditi Marušić Britvec! Županica imenovala privremenog ravnatelja. Svoje zasluge za pokretanje Centra na Rakovcu dobio i bivši župan?

Privremeni ravnatelj bio je uključen u proces stvaranja NTEC kao djelatnik Poslovne zone Korana, a ima zadatak provesti sve pripreme za početak rada ustanove i podnijeti prijavu za upis u sudski registar

Nakon službenog otvaranja Nikola Tesla Experience Centra u Karlovcu, dosadašnja direktorica Martina Marušić Britvec više ga neće voditi. Istoga dana, 8. svibnja, županica Martina Furdek Hajdin imenovala je Mihovila Matesa iz Karlovca privremenim ravnateljem. 

Početak je to i službenog razdvajanja Nikola Tesla Centra od Poslovne zone Korana koja je bila partner na projektu i za koju se je smatralo da će voditi Centar na Rakovcu. No, ubrzo se došlo do zaključka da to baš i nije najbolje rješenje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je na sjednici Županijske skupštine u veljači ove godine prilikom donošenja odluke o osnivanju nove ustanove pojasnila direktorica Martina Marušić Britvec, tijekom provedbe projekata detektirane su organizacijske poteškoće koje značajno utječu na projektom predviđeno da Poduzetnička zona Korana d.o.o. kao trgovačko društvo bude upravitelj Centra. 

- To se prije svega odnosi na otežano odvajanje troškova rada na primarnim djelatnostima PZ Korane odnosno upravljanje poslovnom zonom od troškova rada na aktivnostima upravljanja Centrom. Isto tako trgovačko društvo prilikom prijave na natječaje na nacionalnoj i EU razini u djelatnostima kojima će se baviti Centar u nepovoljnom je položaj s obzirom na pravni oblik u odnosu na ustanovu kao drugačiji pravni oblik, pojasnila je Marušić Britvec te napomenula kako promjena upravitelja Centra ne utječe na ukupnu vrijednost projekta kao ni na iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava. 

Privremeni ravnatelj Mates bio je uključen u proces stvaranja NTEC kao djelatnik Poslovne zone Korana. Ima zadatak provesti sve pripreme za početak rada ustanove i podnijeti prijavu za upis u sudski registar, a na tu funkciju stupio je 16. svibnja. Nakon toga provest će se i formalni izbor ravnatelja kojeg provodi Upravno vijeće ustanove. Ono ima pet članova, a imenuje ih županica. 

Inače, čini se, svoje zasluge za stvaranje NTEC-a dobio je bivši župan Karlovačke županije. Iako to nije bilo javno prezentirano prilikom otvaranja, kao idejni pokretači Nikola Tesla Experience Centra Karlovac uz Gorana Jakšića, na službenim stranicama Centra naveden je i Damir Jelić. Otkako se povukao iz političkog života, takvo priznanje baš i nije dobio. 

Izdvojeno


Reci što misliš!