AKTUALNO / VIJESTI

OVO JE POPIS

Ministarstvo objavilo: Sve osnovne škole iz Karlovačke županije koje su se prijavile i ispunjavaju uvjete idu u eksperimentalni program cjelodnevne škole

Ministarstvo objavilo: Sve osnovne škole iz Karlovačke županije koje su se prijavile i ispunjavaju uvjete idu u eksperimentalni program cjelodnevne škole
foto ilustracija

U programu će sudjelovat 64 osnovne škole u Hrvatskoj, a provodit će se u svim razredima i područnim školama naredne četiri godine

Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas je objavilo popis osnovnih škola koje će sudjelovati u Eksperimentalnom programu "Osnovna škola kao cjelodnevna škola - Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja". 

Prijavu je predalo 68 osnovnih škola u Hrvatskoj, od toga pet iz Karlovačke županije. Kao osnivač, Karlovačka županija je izdala prethodne suglasnosti za četiri škole koje imaju namjeru i potrebne uvjete za prijavu na javni poziv, i to OŠ Draganić, OŠ Josipdol, OŠ Eugena Kvaternika iz Rakovice te OŠ Katarine Zrinske Krnjak. Prijavu je ispunila i OŠ Slava Raškaj Ozalj uz suglasnost Karlovačke županije iako nije imala sve uvjete. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar je jučer potpisao odluku kojom su 64 osnovne škole dobile zeleno svjetlo za sudjelovanje u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole koji će se provoditi u svim razredima i područnim školama naredne četiri godine. U Karlovačkoj županiji to su sve četiri osnovne škole koje su ispunjavale uvjete, odnosno osnovne škole u Draganiću, Josipdolu, Rakovici i Krnjaku.

Ponovimo kako su roditelji učenika OŠ Draganić izrazili nezadovoljstvo što se njihova škola prijavila za sudjelovanje u program cjelodnevne škole, naročito zbog toga jer je odluka donesena bez njihove suglasnosti. Isto tako, na odluku Školskog odbora da se prijave u program imali su što reći i roditelji djece u OŠ Slava Raškaj Ozalj. Čak su se i javno izjasnili da su oni, kao Vijeće roditelja glasali protiv.

I nisu jedini koju su prosvjedovali zbog uvođenja ovakvog program u škole. Nakon pozitivne odluke Ministarstva, za vidjeti je kako će cijeli program zaživjeti u praksi. 

Izdvojeno


Reci što misliš!