AKTUALNO / VIJESTI

SLUČAJ ZAVRŠEN?

Županijska Razvojna agencija više nije za listi srama Porezne uprave, dug sanirali porezni obveznici - hoće li tko snositi odgovornost?

Županijska Razvojna agencija više nije za listi srama Porezne uprave, dug sanirali porezni obveznici - hoće li tko snositi odgovornost?

Danas kad Razvojna agencija radi s JLS ne fakturira račune ali tada je protumačeno da je za svaku takvu suradnju bilo to nužno, čak i svojim osnivačima. Bez obzira što poštujem sve zakone meni je to i danas nelogično, poručila je županica

Županijski vijećnik Dubravko Golubić (Možemo!) priopćio je danas na sjednici Županijske skupštine, kako je sam kazao, jednu dobru vijest, koju su eto propustile objaviti Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije ili pak sama Karlovačka županija. 

Naime, po njegovoj procjeni već pola godine, Županijska ustanova Regionalna razvojna agencija više nije na listi srama Porezne uprave kao pravni sljednik Razvojne agencije Karla d.o.o. koja je ostala dužna Poreznoj 1,4, milijuna kuna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U izvršenju proračuna za 2022. godinu našao sam podatak da je podmiren dug. Je li Karlovačka županija razmišljala tko je odgovoran za nastanak ovog duga te hoće li navedeni iznos potraživati od odgovorne osobe, pitao je Golubić te dodao, usporedbe radi kako je ovaj iznos sličan ukupnom iznosu koji Županija daje za poticanje poljoprivrede ili iznosu koji se daje svim novorođenim bebama. 

Ako Županija ne može odlučiti tko je odgovoran, Golubić predlaže da JURRA osnuje Povjerenstvo kao što to ona i čini u pojedinim slučajevima i pokuša utvrditi ima li tu nečije odgovornosti. 

U vrijeme kada je bio aktualan sudski spor i stav o tome da li je trebalo obračunavati PDV na usluge koje je Karla d.o.o. činila, županica Martina Furdek Hajdin kazala je kako i danas o tome postoje različita tumačenja. 

- U to vrijeme Zakoni nisu bili usklađeni i to je bio razlog zašto su Razvojne agencije koje su bile trgovačka društva ugašene i danas Regionalne agencije djeluje kao javne ustanove, poručila je županica.

Kazala je i kako u ovom slučaju nije izrečena kazna nego je plaćen porezni dug koji je nastao jer je dio Razvojnih agencija radio na takav način. 

- Danas kad Razvojna agencija radi s JLS ne fakturira račune ali tada je protumačeno da je za svaku takvu suradnju bilo to nužno, čak i svojim osnivačima. Bez obzira što poštujem sve zakone meni je to i danas nelogično, poručila je županica.  

Izdvojeno


Reci što misliš!