AKTUALNO / VIJESTI

ZA SIGURNOST KUPAČA

Hidroelektrana Lešće uskoro u ljetnom režimu rada - vodni valovi radi sigurnosti kupača idu po noći, sve se može vidjeti na novoj web aplikaciji

Hidroelektrana Lešće uskoro u ljetnom režimu rada - vodni valovi radi sigurnosti kupača idu po noći, sve se može vidjeti na novoj web aplikaciji

Postojeći sustav za obavješćivanje i informiranje stanovništva koristit će se u situacijama nužnog dnevnog rada HE Lešće putem zvučne ili govorne komunikacije, a sve uz suglasnost ŽC 112 u Karlovcu.

HE Lešće obvezala se je u ljetnom periodu primijeniti kratkoročne mjere za poboljšanje vodnog režima kao i prilagoditi rad hidroelektrane u ljetnom periodu od 1. lipnja do 15. rujna, i to do uspostave trajnog rješenja u nizvodnom toku rijeke Donje Dobre. 

Iz HEP proizvodnje pojašnjavaju kako rad HE Lešće u navedenom periodu treba planirati s pola kapaciteta (jedan glavni agregat – 60 m3/s) u večernjim satima kako bi vodni val na Donjoj Dobri putovao tijekom noći do ušća u rijeku Kupu, izuzev situacija sa većim povećanjem dotoka (uslijed ljetnih ekstremnih oborina) ili ugrozom u elektroenergetskom sustavu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napominju kako će se postojeći sustav za obavješćivanje i informiranje stanovništva koristiti u situacijama nužnog dnevnog rada HE Lešće putem zvučne ili govorne komunikacije, a sve uz suglasnost ŽC 112 u Karlovcu. 

- HEP Proizvodnja d.o.o., GHE Gojak je u suradnji sa HEP d.d., Sektorom za informacijsko-komunikacijske tehnologije i HEP Trgovinom d.o.o., Sektorom za kratkoročno upravljanje portfeljem osmislila i razvila aplikativno rješenje u obliku web platforme na vanjskoj Internet adresi https://lesce.hep.hr koja služi za bolje informiranje korisnika rijeke Donje Dobre na način da se u realnom vremenu za narednih 12 sati prikazuje rad HE Lešće, a QR kod pomoću kojeg se pristupa navedenoj adresi postavljen je na znakove upozorenja na nizvodnim lokacijama uz rijeku Donju Dobru, poručuju iz HEP proizvodnje.

Izdvojeno


Reci što misliš!