AKTUALNO / VIJESTI

MOGLO BI I BRŽE?

Zbraja se šteta s poplavljenih područja, županica na projekt obrane od poplave ima zamjerki: "Dok nema retencije mi u Karlovcu ne možemo biti mirni"

Zbraja se šteta s poplavljenih područja, županica na projekt obrane od poplave ima zamjerki:
Ilustracija KAportal

Osobno smatram da to nije dobra atmosfera u projektu, u njega moramo vjerovati svi, davati mu vjetar u leđa i za to pozivam naše građane da to čine. Ne trebamo ignorirati jedni druge, poručila je Furdek Hajdin

Karlovačka županija sljedeći bi tjedan trebala proglasiti elementarnu nepogodu zbog nedavnih poplava, a ono što se već sada zna ona će gotovo sigurno biti proglašena za grad Karlovac. Potvrdila je to županica Martina Furdek Hajdin na današnjoj sjednici Županijske skupštine. 

- Sve one jedinice koje su ispunile uvjete imaju zadatak da do ponedjeljka podnesu zahtjev Karlovačkoj županiji za proglašenje elementarne nepogode i s 1. lipnjem će se to i učiniti, poručila je županica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema izvješću županijskog Stožera civilne zaštite, u poplavama su stradali gradovi Karlovac, Ogulin i Duga Resa te općine Barilović, Josipdol, Lasinja, Rakovica, Plaški i Tounj. Sve zajedno je do sada evidentirano 388 poplavljenih objekata, 608 gospodarskih objekata, 5.578 hektara poljoprivrednih površina, evidentirano je 17 klizišta, oštećene su 74 ceste, poplavljeno je bilo i osam javnih i sakralnih objekata te 14 poslovnih objekata. 

- Najveći dio njih je na području grada Karlovca i vrlo je izgledno da će tu biti proglašena elementarna nepogoda. Ulaganja u infrastrukturu ukazuje da će ona biti proglašena i na drugim jedinicama lokalne samouprave, poručila je županica.

Nije dobra atmosfera u projektu?

Što se tiče samog projekta obrane od poplava, županica je kazala kako oni snažnu apeliraju na Hrvatske vode i dinamiku poslova. Osobno smatra da je projekt trebao ići znatno brže. Također poručila je da "dok nema retencije mi u Karlovcu ne možemo biti mirni". 

- Osim imovinsko pravnih, sam projekt imao je rizike okoliša, javnih nabava. Na gradskoj razini često se preispituje samo rješenje, podnesene su mnoge žalbe, čak i kaznene prijave. Osobno smatram da to nije dobra atmosfera u projektu, u njega moramo vjerovati svi, davati mu vjetar u leđa i za to pozivam naše građane da to čine. Ne trebamo ignorirati jedni druge, poručila je Furdek Hajdin.

Također, istaknula je kako vezano za projekt na ogulinskom području, početkom svibnja izdana građevinska dozvola za mjeru 2, koja je najvažnija, i ovih dana trebala bi biti pravomoćna, a nakon toga početi i radovi. 

Poručila je kako nitko u ovom projektu nema figu u džepu niti nekakve teorije zavjere, "ovo su rješenja koja su nastala u ranije vrijeme, dobra su, provjerena su i svi zajedno rade na tome da budu završeni". 

Izdvojeno


Reci što misliš!